civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • b-type
    Sztem jobb lett a játék sokkal, a játékos tudja szpatni az AI-t, és ez sztem nem is fog megváltozni addig amíg a játékosnak tapasztalatokra épülő elképzelései vannak szituációkra. Ezt nagyon nehéz levédeni AI-val hogy az ne csináljon sok esetben óriási hülyeséget.
    De a játék maga jóval szórakoztatóbb, sztem sokat javult az uralkodók közti kötélhúzás is, de a megmaradt a Civ-es munkásököl vasököl odab@sz ha köll. A szavazatokra könnyen lehet védekezni, de figyelni kell rá, mert komoly szpás tud lenni. Az agresszor magatartás visszaszorítása sem könnyű játékprogramozói szinten, mivel azért elég összetett, én indítottam háborút pusztán azért mert mint a szőlőfürtök ott 'lógtak' előttem a riválisom kutatási kerületei, és a város nem volt védve...leraboltam a kutatási pontokat, meg a kereskedelmét, és körönként szedtem a 4XP-t a távolsági egységemnek, támadni nem tudott mivel lefoglalták az általam befolyásolt városállamok akik szintén megtámadták. .. a városát eszem ágában nem volt elfoglalni, aztán mikor már nagyon jó feltételeket kínált a megtámadott rivális a békekötésért. Tehát kell valami visszatartó erő.
    De összességében jobb lett, és szórakoztatóbb, tartalmasabbak a körök.