Sid Meier's Civilization
-
nadiposzi #4614 A civ IV (realism invictus 3.4 mod) után próbáltam ki. A benyomásaim vegyesek, van pár idegesítő dolog. A jelentéktelen, vagy teljesen fiktív női vezérek a politikai korrektség jegyében, például. A civilization 7-ben a spártaiak vezére egy mozgáskorlátozott színesbőrű polgárjogi aktivista lesz, vagy mi a franc? Ez egy történelmi stratégiai játéknál illúzió romboló. A számomra újdonságok (az ötöt kihagytam) közül a városállamok feleslegesek. Az általuk nyújtott bónuszok nem túl jelentősek, a közelieket jobb már az ókorban bedarálni, meghódítva többet érnek. Az AI az eddig kipróbált fokozatokon (prince, king) hihetetlenül passzív volt. Gyakorlatilag semmit nem csinált. Semmit. Na jó, egyszer ketten egyszere hadat üzentek, aztán nem történt semmi, kb 30-40 kör múlva kibékültem, oszt annyi. Kétszer fellázított valami partizánokat, és egy, azaz egy darab apostollal próbált téríteni. A játék utolsó felében kiolvastam egy regényt a körök nyomkodása közben, annyira nem történt semmi. Nem az a baj, hogy az AI csal - egyszerűen minimális szinten sem tűnik úgy hogy az egyes népek törekednének valamiféle győzelmi feltétel teljesítésére. Ez anno a gyári civ 4-ben sem volt így, ott volt olyan kult. győzelmem, ami alig pár körrel előzte meg a konkurencia űrprogramját. Kipróbálom még nehezebb fokozatokon, illetve keresek egy mod-ot az AI-hoz, ez eddig így egy elég halovány játék.