Sid Meier's Civilization
-
Ezek egyrészt vicces dolgok, másrészt szerintem nézz rá a Rise and fall kiegre, ami ezeknek egy jelentős részét finomítja, harmadrészt emelj a nehézségi szinten.
Én is king és deity között szoktam szórni a nehézséget, amikor játszhatnékom van, és iOSen csak a vanilla van fent, ott még nincs rise and fall kieg, de ilyen durva malőrökre nem emlékszem. Igaz nekem online sebesség és a három legkisebb méret közül vmelyik map méret súlyosbítva több AI-val, amennyit csak a mapra lehet nyomni. Na ilyenkor mindig toporog vki a határon, hogy pofozkodna, illetve erősen kapaszkodni kell, hogy kultúra vagy kutatási győzelemmel be ne előzzön.
Rise and fall a loyality rendszerrel legalábbis azt megoldja, hogy nem telepít városokat mindenhova mindenki ész nélkül, mert akkor azok átállnak a legközelebbi birodalomhoz. Mondjuk az ész nélkül tradelés az marad, bárkinek bármilyen artifactját meg tudod venni bármikor, nem érdekli, hogy neki nem marad, vagy neked azzal lesz meg a kultúra win.
A lándzsás ledobja a tankot meg nem bug, hanem feature, már az első rész óta. :)
Kémekkel meg én nagyon ritkán jutok offenzíváig, magasabb szinteken inkább csak annyira jók, hogy távol tartsák a tolvajokat meg szabotőröket a fővárosomtól.
De én is nagyon várom már a gyülekező vihart. :) Még ~5 hét!