civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • b-type
    Mert kicsit egyszerűek, van egy csúszka, ha azon negatívba eléred a végpontot akkor hivatalos háborút indítanak ellened, ha szövetségesüknél éred el a max negatívot akkor azért indítanak háborút.
    Ez elég gyenge, az elöző részeknél sztem jobb volt, rémlik hogy talán a 4. részben akkor is kaptál a nyakadba háborút, ha gyenge voltál a katonai erődet tekintve.
    Az első térképemet gyűröm a kiegek nélküli Civ6-ban mindjárt vége, de a diplomácia az elég gatya szerintem. Régebben jobb volt és még azon is lehetett volna csiszolni.
    Itt gyakorlatilag nagyon könnyen tudom befolyásolni a történéseket, hiába a háború és hiába a büntetés, lefosztom a telepeit én tudomány-t és pénzt kapok, és még elveszem a városát, amit legyalázok, eltüntetem a fejlesztéseit, a legjobb helyeire kijelölök valamit ami hazavágja a mezőt, aztán visszaadom a városát annyiért ami maradt neki..
    20-30 kör múlva megint támad..de mire, általában beáll egy egységem aztán addig lövik míg felfejlődik..közben meg lefosztom a mezőket..
    Szal a diplomáciai érzékenység az nem túl magas :D