Sid Meier's Civilization
-
Kilop #4380 Üdv emberek! Régóta játszom Civ V - el viszont most meglepett a játék.
Ottománokkal kezdtem, Rómával és Japánnal egy kontinensen. Mivel Róma volt a legközelebbi szomszédom, így már játék elején világossá vált, hogy a kettőnk közötti kapcsolat nem fog virágozni, ennek ellenére először Japánt támadtam meg, mert túlságosan közel telepedett le hozzám. Az előretolt városát a földdel tettem egyenlővé, utána békét is kötöttünk mert közben Róma kezdett el mérgesen nézni rám - annak ellenére, hogy személyesen Cézár kért meg Japán elleni háborúra :D Viszont mint sejtettem, jött is a hadüzenet 20 kör múlva Rómától, viszont addigra felállítottam egy életképes sereget, amivel megállítottam az inváziót. Következő háborút már én kezdeményeztem - szintén külső kérésre, Róma nem teljesített jól nemzetközi diplomácia terén. Igazából a seregemmel minden ellenállást felszámoltam és lángba borítottam Augustus birodalmát, és egyszer csak jön egy üzenet, hogy meghódítottam egyik városát, (?). Nem értettem, hiszen egyáltalán nem is ostromoltam várost, csak mindent kifosztottam - beleértve a luxuscikkeket is - így -40 körüli volt a boldogságuk. Van olyan hogy az elégedetlen populáció átáll egy másik civilizációhoz? (Érdekességképpen pont az említett város közelében gyújtogattak seregeim, lehet ez is játszott abban, hogy pont az a város álljon át)