Sid Meier's Civilization
-
korbin555 #4234 Hát ez az, én nem voltam elég egyértelmű. Megpróbálom részletesebben. 
A Steam-nek semmi köze hozzá, hogy kit mit ír át, tesz bele, vagy vesz ki a játékból. A játék nem az övé, hanem azé, aki fizetett érte. Ha az a heppem, nem Pedro lesz a brazil vezető, hanem Pelé. Ha akarom, átfutok a hegyen, farmot építek a jégre, körberepülöm a földet, és ezer aranyat kapok egy barbár lebunkózásáért. Vagy elveszem az AI előnyét Deity-n, mintha Settler-en lenne. Mindezeket néhány sor átírásával, ha valaki tudja mit csinál. A Steam meg csak asszisztálhat hozzá.
A nyelvekkel a helyzet ugyanez. A Steam-nek nincs beleszólása, hogy én angol, héber, vagy szingaléz nyelven játszom. Vannak játékok, ahol egyéb okok miatt nem engedik átírni a nyelvi fájlokat. Kóddal védik, de azt a játék kiadója védi, nem a Steam. Ha feltörik a kódot, máris lehet inuit nyelven játszani. Ha lesz eszkimó aki lefordítja, a Steam nem fogja megakadályozni, hogy bekerüljön a játékba.
A Steam egyet tehet, és azt meg is teszi. Ha cheat mod-ot érzékel (pl. IGE) ideiglenesen felfüggeszti az achievement-ek elérését. Az az ő találmánya, és nem szereti ha manipulálják. Nagyon nem szereti. Nem egy embertől már az account-ot is elvették, mert az acsikkal bűvészkedett.
Összefoglalva, a Steam nem tiltja a játékfájlok módosítását. Azt egyedül a játék gyártója teheti meg. De a civ tudtommal sosem kódolta a fájljait. A népszerűségében az is komoly szerepet játszik, hogy szinte minden részletében tetszés szerint módosítható.