civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • Nos
    Második játékom Rómával volt kingen. Szerintem enyhén túl erős. Standard térképen már bc-ben én voltam a legerősebb a kontinensen, csak azért nem volt több 7 városnál, mert nem akartam annyit mikromanagelni. Az 1600-as években már a modern érában voltam. Szinte semmit nem csináltam, de mindenkire rávertem mindenben, a városállamok meg még warriorokkal szaladgáltak. Csak a legelején volt kihívás, amíg az ai a bonuszokbol meg egyértelműen erősebb volt. Nem volt vallásom sem, de nem is kellett. Igaz, hogy jó bónuszokat ad a vallás, de mivel itt nem olyan könnyű mindent felépíteni a városokban, mint a CivV-ben volt, ezért valójában jobban jár az ember, ha hagyja a fenébe az egész vallási épületsort, és a science, industrial, culture épületekre koncentrál. Ha nem vallási viktorit akarunk, akkor csak feleslege teher a vallási districtet nyomni, pontosabban bármi más hasznosabb bonuszt ad.
    Nem is húzott be, a CivV final jobban tetszett/tetszik, bár a CivV firstrelease rosszabb volt.
    Már túl vagyok az uninstallon, a második kieg és pár patch után biztos jobb lesz.