Sid Meier's Civilization
-
korbin555 #3613 Tapasztalt már valaki olyat, hogy egy jóval gyengébb birodalom megtámadja? Azt hittem, hogy aljas módon szövetkezett valakivel ellenem, de más nem támadott. Ráadásul haverok voltunk, vagy 5 telepesét kapta vissza tőlem a barbárok karmai közül. De valamiért nekem jött a hülye, pedig a kőkorszakban volt hozzám képest. Talán részeg volt a boromtól, amit ezer éve vedel. Vagy azt hitte, hogy mivel jó messze voltak a katonáim, lenyúlhatja a leggyengébb határ menti városomat. Persze ráfázott, mert volt 11400 aranyam, és 4 városban két kör alatt összedobtam egy sereget lovassággal, tüzérséggel. Nagyon el sem kellett vernem, ijedtében átadta két városát, amit azon melegében felégettem. Most persze én vagyok a galád gyilkos, pedig modern kor van, és még soha nem piszkáltam senkit. De abból a két városból semmi hasznom nem lett volna, csak visszahúztak volna a politikák elfogadásánál.
Más. Valós kiindulási pontú óriás föld térkép, Attilával kezdtem Belső-Ázsiában. Ez más jellegű játék, agresszív terjeszkedésbe kezdtem dél és kelet felé. Enyém már India, Kína, Korea, Sziám és Japán. Bevonultam az üres Ausztráliába is, ami tele volt minden földi jóval. Régóta béke, úgy gondoltam ideje megmozgatni az állóvizet. Leraktam provokációnak két várost jó messze, egyet az Ibériai félszigeten Róma és Karthágó seggébe, egy másikat Brazília partjainál. Mondom szétkapom Pedrót, Didót és Cézárt, pihentem eleget. De hiába építettem mindkét városba kikötőt, az istennek nem kapcsolódnak a többi városomhoz. Háború (most) nincs, a városok sincsenek blokád alatt, és van 7 városom kikötővel. Összesen 24 város, és e kettő kivételével mind a fővároshoz kapcsolva. Talán az óriás térkép, és a nagy távolság miatt nem tudnak kapcsolódni? Nem létszükséglet, csak furcsának találom.