4740
Sid Meier's Civilization
-
korbin555 #3614 A trierészem meg hogy a bánatba került egy tó közepébe?
Mondjuk azt sem tudtam, hogy megvan még, évezrede küldtem el felderíteni. De az is magas, hogy vándorolt az óceánokon, mert kb. a világ végén van. Mindegy, elajándékoztam, horgássza ki Pocatello. -
korbin555 #3613 Tapasztalt már valaki olyat, hogy egy jóval gyengébb birodalom megtámadja? Azt hittem, hogy aljas módon szövetkezett valakivel ellenem, de más nem támadott. Ráadásul haverok voltunk, vagy 5 telepesét kapta vissza tőlem a barbárok karmai közül. De valamiért nekem jött a hülye, pedig a kőkorszakban volt hozzám képest. Talán részeg volt a boromtól, amit ezer éve vedel. Vagy azt hitte, hogy mivel jó messze voltak a katonáim, lenyúlhatja a leggyengébb határ menti városomat. Persze ráfázott, mert volt 11400 aranyam, és 4 városban két kör alatt összedobtam egy sereget lovassággal, tüzérséggel. Nagyon el sem kellett vernem, ijedtében átadta két városát, amit azon melegében felégettem. Most persze én vagyok a galád gyilkos, pedig modern kor van, és még soha nem piszkáltam senkit. De abból a két városból semmi hasznom nem lett volna, csak visszahúztak volna a politikák elfogadásánál.
Más. Valós kiindulási pontú óriás föld térkép, Attilával kezdtem Belső-Ázsiában. Ez más jellegű játék, agresszív terjeszkedésbe kezdtem dél és kelet felé. Enyém már India, Kína, Korea, Sziám és Japán. Bevonultam az üres Ausztráliába is, ami tele volt minden földi jóval. Régóta béke, úgy gondoltam ideje megmozgatni az állóvizet. Leraktam provokációnak két várost jó messze, egyet az Ibériai félszigeten Róma és Karthágó seggébe, egy másikat Brazília partjainál. Mondom szétkapom Pedrót, Didót és Cézárt, pihentem eleget. De hiába építettem mindkét városba kikötőt, az istennek nem kapcsolódnak a többi városomhoz. Háború (most) nincs, a városok sincsenek blokád alatt, és van 7 városom kikötővel. Összesen 24 város, és e kettő kivételével mind a fővároshoz kapcsolva. Talán az óriás térkép, és a nagy távolság miatt nem tudnak kapcsolódni? Nem létszükséglet, csak furcsának találom. -
#3612 Igen, lehet hogy kikapcsoltad azt a győzelmi módot az elején. -
#3611 Sajnos nem tudok. Fel sem merül ilyen lehetőség. Egyszerűen nincs. Lehet, hogy nincs valami bekapcsolva a beállításoknál? -
#3610 Akkor építs egy apollo program csodát mondjuk a fővárosban. :) -
#3609 Köszi. De csak űrhajó gyárat enged építeni. Már van vagy 30. Ha egyéb egységet akarok (vezérlő). Akkor kiírja, hogy kell az Apolló projekt. Minden ága-bogát megcsináltam a tudás fájának. A rakéta már réges-rég készen van. Már a jövő tudományából is van vagy 12. -
steweee #3608 https://www.youtube.com/watch?v=f9iW5P7fCfY
-
#3607 4 gigával teljesen jónak éreztem én is, azóta beraktam 8at a gépbe, hát ég és föld. Kell neki a 8 giga minimum. -
#3606 Köszönöm szépen a válaszokat. :) -
steweee #3605 hát igen, én is azt hittem
a játék első részében biztosan, elég sokáig eljutottam
aztán amikor már tele volt a térkép építményekkel és egységekkel, akkor már belassult számomra játszhatatlan módon
akkor abbahagytam, gondoltam nem idegesítem magam, majd ha lesz több ramom. februárban bővítettem, de azóta nem telepítettem újra, pedig megvan az összes része. amúgy nagyon jó játék, a civilization legelső részétől kezdve imádom. szuperül cseng még ma is a pc speakeren anno felcsendült civ nyitózene :) -
#3604 (4 giga rammal is simán játszható) -
steweee #3603 sztem xp alatt felejtős a dolog. én is szeretem az oprendszert, még most is használom az egyik gépemen a win7el párhuzamosan, vagy ezt vagy azt indítom.
mivel csak 3,2 GB-ig tudja kezelni a memóriákat bármennyi is van benne, hatalmas csalódás lesz amikor eljuszt benne egy darabig, és játszhatatlanná fog válni a játék a memória mérete miatt
csak úgy kezdjél neki ha win7 vagy újabb oprendszer és legalább 6 GB ram. -
#3602 Service Pack 3 fent van? Anélkül nem indul xp-nél. -
#3601 Egész régi a laptopom és ki akartam próbálni, hogy megy-e rajta a játék (szerintem még eldöcögne), és azért DirectX9-et enged csak kiválasztani, gondolom mert XP-t használok.
Köszönöm a választ egyébként. -
#3600 Két kérdésem lenne. Az egyik, hogy próbáltál vmi ezeréves directx9 telepítőt futtatni előtte? Miért a directx9est indítod? Annyira antik géped van? Mi történik, ha a másik verziót próbálod, akkor elindul? (Nem cikizésből kérdem.) -
#3599 Sziasztok!
Az lenne a problémám - amit már alább az egyik kolléga felvázolt - hogy el akarnám indítani az eredeti játékot steammel, viszont amikor a Directx9 verziót kiválasztom, nem történik semmi. Már mindent próbáltam amit a neten olvastam, de semmi. Kérlek, segítsetek. Köszönöm. -
#3598 Apolló projekt csodát? Vagy az űrhajót magát? Az űrhajóhoz le kell gyártani a részeket, a fővárosba vinni, és ott rányomni a megfelelő gombra, hogy hozzáadja az űrhajóhoz. Amikor minden darab ott van akkor magától elindul és nyertél. Az űrhajó részek meg az egyes kutatási eredményekkel nyílnak meg, a sima egységek között jelenik meg a build menüben, de csak ha kész az apollo program csoda, amit akkor építhetsz, ha megvan a rocketry fejlesztésed. Ha már vki vhogy nyert, akkor nem hagyja összerakni az űrhajót. -
#3597 Köszi! Igazán rendes vagy. Ugyan elrontja (egy kicsit) a magyarítást, de az nem jelentős. Ha már havi rendszerességgel levelezünk, nem tudnád megmondani, hogy az "Apollo" projektet hogy tudnám megcsinálni? Sehol sem találom, sem a városoknál, sem a "tudás fájának" ága-bogai között?
Más is beleszólhat, ha tud segíteni!
Utoljára szerkesztette: Zogu, 2015.08.29. 13:21:10 -
korbin555 #3596 Jól elkéstem, de vannak ilyen mod-ok.
True start location earth maps.
Yet (not) another earth.
Legendary earth map.
-
#3595 Tud valaki segíteni abban, hogy a térkép szerint kezdjenek a nemzetek? Sok mindent kipróbáltam (állítgatni a beállításokban), de mégis véletlenszerűen adja a helyeket (pl. Gerorge Wasington esetében). Tizedikre sem sikerült Észak-Amerikába helyezni. -
szarnyasifi #3594 Egy kis amatör multi a mai nap folyaman erdekelne vkit? -
#3593 felraktam a game of the year verzió, ment is a magyarosítással, a mai napra meg nem jelenti meg a betűket. mi lehet a baj? -
szarnyasifi #3592 köszi, ez hasznos info. -
#3591 Azokba az epuletekbe, ahol egynel tobb mutargyat (vagy zenemuvet vagy irodalmi alkotast) lehet berakni, van tema bonusz is, ami a nagy muvek megfelelo kombinalasa eseten extra turizmus pontot ad. Peldaul a Louvre-ban negy hely van. A maximalis bonuszhoz kell bele rakni ket mutargyat es ket regeszeti leletet, es figyelni kell arra, hogy mind a negy mutargy mas korbol es mas neptol szarmazzon. A tema bonuszhoz minden epuletnel mas es mas a kovetelmeny, amit ugy tudsz megnezni, hogy az epuleteknel a nagy muvek mogotti szamra viszed a kurzort.
Ebbol a peldabol is latszik, hogy a maximalis bonuszhoz nem eleg, ha csak a te mualkotasaidat hasznalod, ezert kell cserelni mas nepekkel. A mualkotas csere kepernyon felul a lenyilo menuben kivalasztod, hogy melyik mualkotasodat akarod elcserelni, majd rabokve a masik nep felkinalt mualkotasara megtortenik a csere, utana szabadon pakolhatod a mualkotast az epuleteidben.
Regeszeti leletet nem lehet csereberelni, csak nagy muveket, es azokat is csak a sajat fajtajaval (nem lehet mutargyat zenere cserelni) -
szarnyasifi #3590 Sracok, valaki összefoglalna nekem röviden, erthetöen, a mütargycserebere temaban? -
#3589 A Steam-es verzió mellé szerintem nem fogod tudni felrakni a virágbolti kiegészítőket, ahhoz le kell szedni az alapjátékot is...
Egyébként ajánlom mind a két kiegészítőt, nagyon sokat adnak a játékhoz, főleg a BNW. A többi dlc pedig egyszerűen a további népek miatt jó. Van amelyikben kampány is van, de én ilyeneket soha az életben nem csináltam :) -
#3588 Szerintem csak az összes dlc-vel van értelme a játéknak, nem egy ökör összeg a teljes deluxe verzió. -
#3587 jaja meglett, F3-al előhozta, és egyesével végigkattingattam. Annyira azért nem volt sok :D
kár, hogy csak a mongol dlc van meg, az veszett nehéz. családi steambe ennyi Civ5 van. Mennyire jóak a többi kiegészítők?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!érdemes-e lewarezolni és "kipróbálni" tán? :P
Most jöhet a Beyond Earth meg a starshippes. -
#3586 Van a bal felső sarokban egy lenyíló lista, ami -valószínúleg- a kutatás haladását mutatja nálad. Na, abban a listában van egy Units pont, ott felsorolja az összes egységed, és hogy milyen státuszban (alvó, fortified, stb) van. -
#3585 Az opciókban mintha lenne egy beállítás arra, hogy figyelembe vegye-e az alvókat a cycle-nél. De lehet csak az extended UI mod tudja.
Tartsd észben kit hova teszel aludni. :) -
#3584 egyik sem jó, mivel az összes egység alvó módba van, csak azok között vált szerintem ez, akik éberek. nekem meg mindenki kéne. -
#3583 Pont, vessző.
Shortcuts
Civilopedia -
#3582 nincs á valami gomb amivel végig mehetek az egységeimen, hogy ki épp hol van? már elég sokan vagyunk, végigvittem a pályát meghódítottam az ürt és nyertem, de gondoltam most már leigázok mindenkit :D
csak rengetek egységem alvó módba van, vagy védekező állásba. probátam a stratégiai nézetet, de ott is alig tudom észre venni őket, meg nem tudok elég messzire távolodni. -
#3581 jah már meglett, G betűvel, csak az SG motornak hála nem jött el úgy néz ki az üzenetem :\ -
#3580 ezt a mongolos kamypánt hogy a f---ba kell megcsinálni?:D
meg miez már
neki 9 kör a piac, nekem meg 14????!!! -
#3579 A minimap melletti kapcsolókat próbálgasd. -
#3578 G betű ? -
ilyen hálót hol lehet bekapcslni? nekem csak mozgáskor lehet az egységeknél hasonlót bekapcslii, de amint mást csinálok, eltünik, ráadásul nem is így néz ki az, mint a képen, de legalább mutatja, meddig lehet egy évbe mozogni. beállitásokat mindent végignéztem, de sehol se láttam ilyent. :( -
#3576 Multi érdekel-e valakit, akinek megvan az összes DLC-je ? :) -
Jó mulatást!