Sid Meier's Civilization
-
mikromanus #1927 Időközben megtaláltam a neten én is, hogy mi is akar lenni az a mindig induló intro. Ezzel fedik el a játék betöltődési időt :)
Az azért mókás, hogy ha nem szereti a felbontást ami az iniben be van állítva a gépem (vagy a program), akkor vagy el se indul, vagy elhal az intro után. 16xx*sok felbontáson mindig döglött én meg nem értettem mi van. Beleírtam az 1024*kevés beállítást, de úgy is hibás volt. Aztán benyomtam a standard 1920*soksoksok beállítást és minden ment zökkenőmentesen.
Tegnap felnyomtam a legújabb patchig a játékot. Picit fura, mert a magyarítás kissé nem mindenhol passzol, mert elég sok változás volt, de összességében tetszik. A nyelv/szöveg választó részt nem találom. Szerintem ahol korábban állítottam, ott egyszerűen nem szerepel a gomb, vagy a választó. A hangra/beszédre van nyelv választás.
Ami tetszik az újabb verzióban:
-dx11 (és dx 10) verzió is fut. Korábban nem boldogult vele, én meg lusta voltam javítást keresni, vagy újrarakni a progit.
-gyorsabb köridő: most vagy a dx10-11 verzió jobban van összetákolva, vagy kezdtek valamit azért a körváltással, vagy még csak 1500-1600 körül járok és még be is voltam agyilag lassulva, így nem tűnt fel hogy lassú lenne. De szerintem pöpec :)
A social policykban elvileg van pár módosulás, ami jó lehet. CSak magyarításban maradt ugyanaz a leírás, így nézegethetem neten a patch note-ban a policy endingeket és módosulásokat :)
Pár épület módosult a korábbihotz képest. Összességében az se rossz. A jappók meg kapnak öröm és bódogságot falra és várra is. Vagy az is policy?
Ami kevésbé jön be az a csökkentett boldogság bónusz. Komolyan. Van pár városom, jön Ghandi és lefikázza a seregemet, erre elkenem a száját. A fővárosát elfoglaltam (akkor bezzeg már békült volna mielőtt bukta), szétszedtem a másik városa védelmét erre békét kötött. Volt +2 városom bábként 8-10-es néppel, erre iszonyat mód beminuszolódtam.
Ami nagyon meglátszik az a luxuscikekk boldogságcsökkenése (5 helyett 4), az épületek boldogság bónuszának csökkenése (kolosszeum 4 helyett 2!!, a színház meg 5 helyett 4 lett azt hiszem). Picit problémásnak tűnik. Ha dominanciára mész, akkro majdnem csak a fővárosokra van kapacitásod boldogságagl, de úgy is necces. Most gyúrjon rá dominancia célokkal küzdő emberkénk a piety ágra, hogy legyen boldoga nép, vagy ne legyen, de ne lázadjon? Picit fura.
De összességében tetszik. Úgy érzem a jappók diplomáciai győzelemre vagy kultúrálisra menenk most a kezem alatt. Kicsit abszurd, de a technológia eléggé vissza lett vetve az új patchekkel (több pont kell hozzájuk és az egyezmény nem ingyen techet ad, hanem csak pár kósza pontot ha lefut). Kiváncsi vagyok mi lesz a XVIII.-XX. század környékén körváltás időkben. No, majd este meglátom.