Sid Meier's Civilization
-
mikromanus #1907 Játszottam pár órát az Update 7 verzióval. A huge mapokon a lag még mindig élvezhetetlenné teszi a játékot (kis felbontáson ugyanúgy lassúak a körök). Persze egy atomerőmű talán gyorsabban végezne vele, de nem valami gyors még. Standard 8 játékos viszonylag elviselhető, de az se 5-10 másodperc körváltásnál.
Az AI meg nem az igazi. Persze lehet deity szinten már következetes, de normál nehézségen (se előnyben se hátrányban nincs. A prince alatt egy szinttel lehet, csak nem ugrik be)egyszerűen csak hülyéskedik. Békésen terjeszkedek, irtom a barbár hordákat, szerzem a luxuscikket, erre elkezd fikázni holmi Napóleon, hogy de gyengus a seregem. Archipelago a map fajtája, tehát ha nincs még komoly egysége akkor csak partközelben közelíthet meg, de azért arcoskodik. Aztán egyszer gondol egyet és hadat üzen. A kiskínai csajszi erre szintén hadat üzen és felbontja a kutatási egyezményt, mert hogy harcba léptem, a pénzt lenyúlja de techet nem ad. Korábban mintha azért nem így működött volna... Mindenesetre az egyik közeli várost támadta kína, ahol a támadó sereget alapvédelemmel és egy alap hajóval legyalultam (+buktam egy hajót a városa közelében és egy hoplita bukott még mikor beküldtem a területére, de egy lovast kinyírt). A francia azért keményebben nyomult. Anynit tett, hogy lefizetett korábabn 2-3 városállamot amik harcba léptek ellenem. Egy volt határos, de azt szétkergettem 5-10 kör múltán. A másik kettővel harc nélkül békét kötöttem picit később. A francia armada az egyszem gyarmatomnál ami közel volt hozzá egy öngyilkos munkásból, egy kisebb lélekvesztőből és kb két íjászból állt amiket leszedtem még a tengeren. Azért komolyan. Ennyire keménynek hiszi az AI magát? Mire beérhetett volna bármi sereggel simán lett 5-10 lovasom (vagyis lett volna, mert ötig jutottam, mert utána pánikszerűen békét kötött sok suska vérdíjjal kiegészítve az ajánlatát).
Később meg lejárt minden békeszerződés, betámadtam a franciákat, erre az összes nemzet 2-3 körön mbelül lefikázta az országom és denuncialt vagy hogy is nevezik a megvető elitélő nyilatkozatukat. Komolytalanok ezek nagyon. Azt hiszem a franciák újratámadását kihagyom és legyalulom majd tankokkal és rombóló armadával 1500-ban :)