Sid Meier's Civilization
-
Az, hogy a multikód szar, nem jelenti azt, hogy harcrendszer szar. Ha defektes a kocsid kereke nem jelenti azt, hogy gumi helyek fakerék kell. Meg kell javítani vagy le kell cserélni. Mármint a kereket és nem az egész kocsit...
Az MI 5-6 szinten meglepően értelmesen lépegetett a pacth után. Addig volt gáz, amig az adjecnt és flanking bonust tüzérségi egységekkel próbálta összehozni. Erről amennyire láttam, leszokott.
A te stílusoddal élve, lehet magyarázni mindenfélét, de a CiV IV stack redszere egy fos. Az nem érv, hogy azért fos, mert a csaló MI telefossa egységekkel a térképet amit a valóságban nemhogy legyártani, de eltartani sem tud.
Konkrétan ez volt az egyik fő ok, amiért azt mondtam, hogy szivasson mást a Civ IV. Ha eggyel több egysége volt az ellennek benne és minden ellen volt egy hatásos, akkor legyakhatatlan volt. Mivel a diplomácia csak dísz volt a játékban harctéren esélyed sem volt. A csaló MI legyalult. A Civ sorozat nálam megfakult a III és kicsit a IV résszel is, az V hozta vissza azt a reményt, hogy talán lesz belőle valami. Talán. A IV-bőlt két kieg és tonnányi MOD sem csinált élvezhető játékot.
Megjegyezem, hogy eddig összes 1,5 játékkal találkoztam, ahol tényleg jó is a diplomácia valamire. A 0.5 az a Civ V, az egész meg a Galactic Civ 2. Viszont egyikben sincs tisztességes vagy semmilyen kémkedés. Paff...
Nekem meg az nem érv, hogy neked jobban tetszik a IV. Pont annyira erős, minthogy nekem meg az V jön be.