civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • Grove4
    Sziasztok, én is megvettem a játékot, nagyon tetszik, igaz, hogy ma felbaszta az agyam.

Nyomulok a németekkel, szépen fejlődik a birodalom, van egy elég jó hadsereg etc., gondoltam, hogy foglalok várost, hogy tudjak terjeszkedni, meg is támadtam a szomszédos Dzsingisz Khán városát, elfoglaltam, erre jön a többi nép, karattyol ott valamit, hogy kb. milyen keménynek érzed magad, hogy a gyengéket elsöpröd blablabla (ezzel egyébként akkor is zargatnak, ha nem csinálok semmit- Miért van ez?) és vagy 4 en hadat üzentek nekem, mondom jól van, gyertek ... aztán jöttek is, egy-egy támadást még vissza-vissza vertem, de a perzsák valami nagyon kemények, szóval már kezd romba dőlni í birodalom :S . Persze, ha én támadok meg valakit egyből kéri a békét, de ha engem támadnak meg szinte sosem akarnak a békéről tárgyalni, hiába foglalta már el 2-3 városomat. A másik az, hogy békeidőben bárkivel tárgyalok, hogy esetleg támadjon már meg valakit, nem hajlandó még meg sem mozdulni. Persze ha ők rohanják le egymást, akkor őket nem támadja meg a többi nemzet, de ha én elfoglalok 2 várost ,ár 4(!)-en üzennek nekem hadat :S

Na mindegy. Remélem érthető voltam, egyébként Civ-ben eléggé kezdő vagyok, ez az első Civ játék amit játszom, szóval nem lelámázni.
    Esetleg egy két taktikát, Tippet-trükköt adhatnátok.
    Ja és mire jó a Pact of secrety (elég jó vagyok alngolból, bár van egy-két szó amit nem ismerek, ez valami titoktartási szerződés akar leni, de mi a lényege?)

Előre is köszi.
    Most úgy néz ki új játkot kezdek, egy marathont, mert az elég szar, hogy az 1950-es években még muskétásokkal gyepáljuk egymást.