Sid Meier's Civilization
-
Hm, na látod ezt nem tudtam, azt hittem, hogy a repülésmodell aerodinamikáról szól... De ezek szerint volt arra is példa. Melyik az a játék?
Ja, szép poligonszámot mozgat, csak épp nem látod. A saját gépedet látod (vagy a műszerfalat), a többi jellemzően radarjel, meg kis pötty az égen, főleg műszerek alapján repülsz és harcolsz. Itt is bejön a LODolás, ami a civben nem létezik, a távolban nem kell olyan részletes modell. Meg nem egyszerre 200 mozgó repülő van, csak pártucat. Ráadásul a modellek maguk alig-alig animáltak, csak a helyük változik. (oké, tudom, hajtómű, meg szárnynyilazás, meg futómű, meg radartányér a sam-en, meg rakéták de hagyjuk már...)
De úgy mondod ezt, mintha ugyanezeket nem lehetne elmondani a civről. Az is szép poligonszámot mozgat, viszont az egységek animáltak, és látszanak is. A faszom rókák kergetőznek az erdőben, meg legelnek a lovak, bakker, az sem "ingyen" van! Egyszerűen nem hiszem el, hogy nem látod a különbséget...
Proci számolási igénye már megint az a szitu, hogy leszarom, nem erről volt szó, és NEM ETTŐL lassú a civ. Ráadásul annak is van számolási igénye, meg van benne AI, de nektek nem azzal van bajotok, hanem a grafikával, mi lenne, ha arról beszélnénk?
Most hasonlítgathatjuk a teljesen totálisan más jellegű játékokat, de annyira más esetek, hogy abszolút semmi értelme.
Azért mondtam a DoW2-t, mert ott kb ugyanez a helyzet mint civnél, nem lehet csalni a látótávval, nem lehet csalni a homályosítással, nem lehet "lenyelni" a részleteket, az is sok részletes és animált modellt jelenít meg, és tele van effektekkel. De az nem is fut sokkal jobban, kb annyival kisebb az erőforrásigénye, amennyivel régebbi kiadású.