civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • Molnibalage
    Ezután a kijelentés után 5 körrel megtámadott. Éppenhogy ki tudtam fejleszteni a rifleman-t. Pár egyésget felfejlesztettem. Azt hittem, hogy ledarál. Nem így történt. Az MI-vel elszállt a ló és a sok unhappy face + a pont időben kifejlesztett +33% védelemmel iszonyatosan szétrúgtam a seggét az ellennek. 2,5-szer több pontja volt mégis teljesen esélytelen volt. Olyan jól ment a dolog, hogy a jenkik által elfoglalt német városokat elkezdtem visszafoglalni és még több városállamot is elfoglaltam. :)

Most már csak 2-szer több pontja van. Technikában a jenki - a brutál és nagy ellen - előttem jár, de nem használja ki. Alig hozott pár top fejlet egyéget. A többit meg szépen leverem. Bár most már jobban kell figyelni, mert nincs -33% az unhappy face miatt.

Az is érdekes, hogy egyszer hiretelen hozott vagy 8 egyéget. 2 vesztességgel levertem. Azt viszont rejtély, hogy honnan volt ennyi. Vagy 2-szer akkora lakossággal fele akkora (!) ipara van, mint nekem.

Összeségében? Vesztett helyzetből is lehet fordítani. Nagyon fasza játékot tolok. Ha vége lesz, akkor felrakom a mentést, hogy vissza lehessen mad nézni. :)