Civilization

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cikasz
Sziasztok.
Nem nagyon civ-eztem eddig , de gondoltam ezt megnézem.
Kampány mód nincs a játékban? Csak kezdesz egy játékot single-ben beállitod a maptulajdonságot meg, hogy kivel vagy és kész?
Ez tulajdonképp Skirmish.
köszi

http://www.akciofigura.hu

lolSL
akkor van olyan jó mint az mw2? :DD

Szathy
Úgy is megoldható, ha nemes egyszerûséggel átírod a játék mappájában az intró fájlok nevét. Mondjuk "Civ5_Opening_Movie_de_DE"-rõl "Civ5_Opening_Movie_de_DENEM"-re :) (azt a lent írt ~20 másodpercet így is végig kell várni, mert ekkor tölt be a játék)

Ron Ragm
A kémkedés Beyond the Sworddel jött, ha nagyon hasonlítgatni akarjátok akkor a vanilla Civ 4-el tegyétek.
Intro video meg valójában eltakarja az elején a töltést, azért tûnik úgy hogy csak x idõ után lépheted át, amúgy meg fekete képet látsz ha kikapcsolod.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

NEXUS6
A harc végül is tényleg jobb, de nem feltétlenül kell lekorlátozni az egy mezõn levõ egységek számát, szerintem, de majd kiderül, hogy mennyire jön be az embereknek.

Valszeg jól csináltad, azért nem lázadtak a városaid.:) De ha valaki elõtted volt betámadott és 1-2 várost elvesztettél, kénytelen voltán kicsit megbolygatni a gazdaságod, akkor marha nehéz elhárítani, hogy szétessen a birodalom.
Ha van egy birodalom, ami rendesen meg van támogatva a csodákkal, jó a gazdasága az szinte észre sem veszi ezt a lehetõséget, ezért kell egybõl a fõvárosának nekimenni.:)

Anno a Civ IV-bõl is kihagytak tök jó dolgokat, aztán visszajöttek a modokkal szerencsére. Sajna a palota csinosítgatás nem volt ezek között, pedig én szerettem azt is.:)

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Nyisd meg a: My Documents\My Games\Sid Meiers Civilization 5\usersettings.ini fájlt.

15. sor
“SkipIntroVideo = 0″ a nullát írd át 1-re.

Egybõl a menü fog bejönni indításkor.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Molnibalage
És veszettük noymok mindent és kb. 20 sec után abbahagyja. EGyébként tényleg idegesítõ.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
kit érdekel, ha a hegyekben biztonságban van az egységem, ha közben a fél birodalmamat elfoglalja? <#fejvakaras>

Most, hogy minden legalább kettõt lép igen komoly harapofógot lehet lovassággal csinálni, mert ugyebár flanking... :)

A rev mód nagyon nagyon régen benne volt emlékeim szerint a ROM-ban. Akkor még én is toltam. Röhejes volt, hogy 5. szinten a gép 8 cibvõl 25-re estt szét, míg engem totálisan nem zavart. Mozgalmas volt papíron, de ez csak a máz. Engem nem zavart a gép meg saját magát verte meg...

A CiV V eddig magasan veri nálam a IV-et, csak a fránya kémkedés hiánya zavar. Nem igaz, hogy SEMMIT sem lehet kideríteni az ellenrõl, mielõtt nekimész, vagy kicsit megbénítani stb.

A városállamok szépen mozgatják az érdekeket, de ha eltûnnek egy idõ után...

Ha lesz egyszer megint kémkedés és picit átdolgozott fejlõdési fa és olcsóbban gyárható egységek, akkor a CiV IV egy rossz tréa lesz csak. Ez SOKKAL jobb alap, mint a CiV IV. A harrendszer forradalma miatt.

Összeségében nekem is tetszik.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

arra van valamilyen megoldás,hogy ne jöjjön be az intro állandóan,ha elindítom a játékot? lemennek a különbözõ logok és utána elindul az intro, de se kattintásra, se billentyû lenyomásra nem reagál. aztán egyszer magától bejön a menü

másnál is van iylen probléma?

How much can you take,before you snap?

NEXUS6
Én folyamatosan tudtam a terep adottságait használni. Soxor csináltam, hogy kivonultam a városból a környezõ hegyekbe. Hiába vonult be a nagy seregével 1-2 városomban ott csapdába is került, mert meg kellett volna osztania a seregeit és a terepen már nálam volt az elõny. Pár kör alatt felõröltem. Ennyi, ésszel kell játszani.

Nemtom, te milyen modokkal nyomtad, de ahogy tudom a revolutions mod komponenst elég sok modba integrálták. A városok, népesség, nemzeti hovatartozás akármi szerint stabilitási és instabilitási pontokat termeltek, ha a piros csík szépen végig ért akkor bexoptad. Legutóbbi játékomnál is sorra estek szét az ellenséges birodalmak, lázadtak fel a városok és ha a lázadó egységeket nem tudta az AI idõben lenyomni, akkor minden gyûrûzött tovább. Amikor nem én vezettem, nem volt elég bónuszom a csodákból, vagy csak mert le kellett vennem a tudományt, kultúrát, hogy pénzt csináljak, akkor a progi ezt pénzügyi problémának ítélte és jöttek az instabilitási bünti pontok. Vitatkozhatunk ezen, de ez tény, hogy van ilyen mod! pl RoM + New dawn.

Azért az bug gondolom, hogy amikor még annyi memóriám van, hogy az internetet letölthetném, erre kifagy. Grafikai problémák detto. Az elsõ patchet is ilyenek miatt kellett kiadni.
Az, hogy az ember nyom 1-2 játékot még nem biztos, hogy észre is veszi a játékmenetbeli kis bugokat, de a fejlõdésbeli aránytalanságok azért erre utalhatnak, hogy vannak.

Szóval egy igazán komoly, és viszonylag kiegyensúlyozott CivIV modhoz képest ez csak olyan kis bemelegítés. De úgy tûnik akár a BtS-hez képest is.

Még egyszer leírom azért, összességében azért tetszik, de lesz ez jobb is és szerencsére a modokat vastagon támogatják.
Kezdõknek kifejezetten jó, de ne csináljunk már úgy, mintha összetettségében labdába rúghatna az elõdjével szemben. Majd igen, egy félév múlva, de most még nem.

#665-re ment a választ, bocs

water embark+astronomy

Warton
Astronomy.

Molnibalage
Te nem fogtad fel amit írok barátom. Az jó, hogy lassabban jön a találmány. A gond az, hogy minden mást is lassabban építesz. Ergo nem lesz részletgazdagabb a játék sokkal. Többet léphetnek az egyésegk, de nem gyártasz többet és nem fog át az alkalmazásuk nagyobb idõt, mert legyártani is sokáik tart õket.

Értõ olvasás... (Ha már ilyen kedvesen jössz...)

Molnibalage
??? Mi a pékrõl beszélsz te???

Ahhoz meg astronomy.
Optics kell hozzá.
Lacee
viszont a kétéltûsködéssel nem lehet a nyílt óceánra menni, nem? Fel akartam fedezni a tengereket egy scouttal, de csak a part menti világos részeken hajózhattam - gondolom egy másik kontinensre már komoly hajókkal kell menni.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

robotnyk
akkor nem szóltam, még nem próbáltam, csak szintlépéskor láttam rá valami talentet, akkor az valami bónusz lehetett rá.
És nem kell hozzá szintlépés.
Próbálj csak meg egy szárazföldi egységgel tenger mezõre lépni! (Nem, nem bug, így mûködik a CIV 5 :) )
robotnyk
elvileg az egységekbõl lehet "kétéltût" csinálni, asszem szintlépéssel, így nem kell külön szállítóhajó
Jakuza001
Igen lehet, csak konkretan arrol ne legyen mar amihez fingja nem volt. Es leirja hogy szar mert az idointervallum az nem valtozik, mas modban, mikozben ez nem is igaz, mert 4szer lassabb minden.

Idezem "Maraton sebességnél mindent lassaban építesz? Épületes és egységet is: Mert jó lenne, ha leesne már, hogy a lassabb játék értelme az lenne, hogy a találmány lassabban jön és nem átrohansz a korokon"

Ugye akkor ez nem fikazas arrol, amirol fingja nincsen ?

erasmus4
Mondja már meg valaki mit kell fejlesztenem hogy tudjak valamilyen csapatszállító hajót csinálni. Archipelago-s térkép tehát csomó kis sziget gondoltam gyorsan fejlesztek hajókra aztán gyerünk felfedezni de hiába tudok Trireme-t csnálni egységet nem tud szállítani vagy legalábbis nem tudom hogy kell belepakolni.

Lacee
hát igen, ha egy vagy két háttérmechanikával nem vagyok tisztában, akkor már véleményem sem lehet a játék többi részérõl, nagyon konstruktív hozzáállás :)

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Jakuza001
Var j nem te voltal, aki fikazta a jatekot, hogy igy meg ugy aztan meg azt sem tudta, hogy milyen idobeosztas szerint lehet a felfedezeseket elvegezni mas modban ?
Birom am az ilyen embereket, akiknek kb fogalmuk sincs a jatekrol, de rinyalnak.

Molnibalage
No igen, a népek képességei szerintem nagyrészt - már bocsánat - szart sem érnek. Eddig kettõ tûnik használhatónak. A japán atombrutál. Ha nem lennék békés természerû játékos, csak velük lennék. Nem igaz, hogy nem tûnt fel a készítõknek, hogy mennyire kiegyensúlyozatlan a japókkal a játék.

A másik az a nép, akinek a golden age 50%-talt tovább tart és még más bónuszt kap. A többi röhejesen béne. Pl. az angolnál ki nem tojja le, hogy gyorsabb a hajó? Soha egyetlen Civben sem volt komoly tengeri csatám. (Pedig a CiV IV egyik legerõsebb nemzete talán az angol volt. Brutális nép képeséggekkel és a redcoatnek max. a kozák lehetett ellenfe...)

Lacee
tegnap sikerült kipróbálnom, nagyrészt tetszenek az újítások, de nem értem, hogy a vallásokat és a kémkedést miért vették ki belõle... kedvenc taktikám volt egy vagy két vallást elterjeszteni a kontinensen, szigorúan biztonsági és pénzügyi okokból :)
a civicek talentfás kiválasztását még szokni kell, illetve az egyes népek tulajdonságai elég egyszerûnek tûnnek. majd még próbálgatom.

Molnibalage
Vagy nem oda, ahol az Apollo program van?

Az elsõ játék alatt kis sem tudtam fejleszteni mindent ami kellett volna a SS-hez.

Molnibalage
Próbálhattál ésszel háborúzni, de egész CiV IV-es pályafutásom alatt egyszer tudtam komolyabban egy szorosban fogni az ellent. A többi az AI butasága és a túlerõ. Ennyi.

Most a flanking és terep és egy mezõ = egy egység miatt tényleg nagyon meg kell fontolni, hogy mit milyen sorrendben csinálsz. Sõt. pont emiatt néha megéri az olcsóbb egységekbõl sokat csinálni, mert a flanking bónusz elég jól modellezi a túlerõt.

A CIV egyetlen modjában sem fenyegetett soha a lázongás. SOHA...

Bugossága? Eddig egyetlen buggal sem találkoztam, CTD sem volt. A látványhoz képes erõforrásigényes, ez tény. (A harbort én néztem el.)

A diplomácia minimálisan jobb lett, de nem sokkal.

A kémkedés hiánya az ami eszméletlenül ordító hiba. SEMMIT sem tudhatsz meg az ellenfélrõl, nem lehet szemmel tartani és megzavarni. A CiV-ben volt aruk ehhez egy külön kieget kiadni...

Valahol mintha azt olvastam volna régebben, hogy a fõvárosba kell szállítani minden alkatrészt. De csak tipp.
Akkor senki nem tudja, mi a gond? Össze kell egyáltalán rakni egy ûrhajót? Vagy nyerek, ha minden alkatrésze kész, és ennyi volt, semmi mást nem kell tenni a legyártás után?

NEXUS6
Mondjuk lehet, hogy azért nagyok az igényeim, mert a CiVIV-t is modokkal toltam. Ott bizony vannak olyanok, hogy költsége van az egységeknek, meg ha boldogtalanok a júzerek, akkor nem csak vörös a fejük a méregtõl, meg gúgliznak egész nap, hanem nekiállnak lázadni, elszakítani a várost, ami az alap CivIV-bõl mondjuk hiányzott. Ez a lázongás ott azért gáz, mert láncreakció szerûen átterjedhet a többi városra.

Asszem én is marathont nyomok és én is marhára elhúztam technológiailag, pedig mint látod egy csomó dolgot nem tudok, ergo hibázok.

Sztenderd duma ez a dexar volt a CivIV, mert ott nyomtad az egységeket és akinek több volt az nyert. Hát nem tudom. Egyrészt szerintem ott is alapból pénzbe került az egységek fenntartása (asszem fejlettebb civic esetén mindenképpen), úgy hogy nagyon nem volt érdemes tatárseregeket fenntartani. A magam részérõl már ott nekiálltam promókkal tápolni az egységeket, és kis taktikával (pl. erdõbe, dombra beültetve) szépen ésszel lehetett védekezni és támadni is sokkal de sokkal nagyobb egységek ellen. Ott is megvolt, hogy bizonyos egységek collateral damageval jobban pusztítottak bizonyos egységtípusokat. Így a lovassággal általábon az ostromgépeket ki lehetett emelni a stack-ból, kellett is mert nem volt érdemes megvárni, hogy a város alá érjenek. Szóval ésszel játszva bizony a CivIV-ben is rengeteg taktikázás volt.

Itt még több promó van ergo még jobban fel lehet nyomatni az egységeket, ezt mondjuk szeretem, de pont ezért lesz, hogy 1-2 generációval régebbi egységekkel végig lehet gyalogolni a birodalmakon. Warrior vs. helicopter dilemma.
Itt azért sem lehetett túlságosan elengedni az egységek számát, hiszen a városban csak 1 egység csücsülhet. A városoknak viszont azért kellett saját védelmet adni, hogy ha 6-8 egység körbeveszi, akkor is tudjon védekezni.

Mégegyszer mondom jó a játék, de ha mindent figyelembe veszünk, és ebben a bugossága és az eszement gépigénye is benn van, akkor viszont a 9 pont fölötti átlagérték túlzó. Valahol 8-9 közötti reálisabb. Ha meg azon filózunk, hogy mennyi köze van a civ-hez, akkor meg 7. Szerintem.

Mellesleg tök jó volt a CivRevo sok szempontból, sokkal több természeti csoda felfedezéséért kaptál bónuszt, aztán a great emberkék sem örökre kerültek be a városokba és pl meg lehetett õket merényelni. Ja itt nincs kém! Bocs.

Csatlakozom az elõttem szólóhoz, ez gyak open béta teszt. Ahogy a CivIV kiadásakor is csinálták.

HELP!
Valaki mondja már el, hogy kell az ûrhajót összerakni, mert minden része megvan, de ha akármelyiket beviszem a fõvárosba nem történik semmi!

Most megnéztem, és így van. Beleszámít minden, még a great general is.
Lehet, hogy az össz-sereged maximális létszáma.
Molnibalage
Az én sem vágom, hogy mitõl függ a mezõk ára.

Más. A supply számok a katonai részen (F2) mi a péket jelentenek? A civilopedia finoman szólva nem segít. Nagyrészt lózungokban beszél sajnos.

Én azt feltételeztem, hogy egy adott szintig a városok pénz nélkül ellátják a sereget. A jelek szerintem nem.

Nem csak ezen a fórumon, hanem máshol is kettéosztja a rajongótábort az új rész. Vannak akik még mindig a CIV II-vel tolják... Én azok közé tartozom akiknek bejön az új rész. Pedig nem ma kezdtem a Cives "karrieremet"; Amigán Civ I-el. A 4.-rész sok lehetõséget tartalmazott, de nekem túl "gamey" lett(nem tudok rá jó magyar szót), és hamar meguntam.
Szóval szerintem jó lett az új rész (sajnos sok hibával, de ezek mind patchelhetõk), nemtudom ki mit várt.

Ja, és egy tipp, tegnap fedeztem fel: volt egy mezõ amit két városom is meg tudott venni magának. Az egyik városban 180 aranyba került, a másikban 80. És onnantól kezdve bármelyik város használhatja. Érdekes...
Molnibalage
Az is teljesen mélyütés, hogy nincs kémkedés és hírszerzés. A vallás hiánya engem egyáltalán nem zavar de az, hogy még CiV I/II szint sem benne, az már neveteséges...

Molnibalage
Akkor továbbra is vicc opciós sajnos...

Más. Van tengerentúli városom és olyan is volt, hogy azonos kontinenesen csak út nem volt hozzá a fõvárosból. Hiába van kikötõ benne és a kontinensen is legalább egy helyen nincs trade route. Ez valami bug...?

robotnyk
sosem voltam nagy szakértõje a civnek, eleve csak a 4essel játszottam elõször (de azzal nagyon meg is szerettem), de nekem egyelõre tetszenek a változtatások, különösen a katonai részt tették vonzóbbá az eddiginél. a 4ben tényleg csak azért gyártottam haderõt, hogy ha jön valami kötekedõ pszichopata, akkor meg tudjam magam védeni. mindig az ûrhajóra vagy diplomáciai gyõzelemre hajtottam, ebben viszont élvezetesebb, taktikusabb a harc, és több értelme van pl egy jól elhelyezett fortnak, vagy egy határt védõ egyésgnek.
Jakuza001
Igen lassabban epitesz, lassabban fejlesztesz stb. Negyszer annyi kor kell hozza mint az alapsebessegnel.

Molnibalage
Maraton sebességnél mindent lassaban építesz? Épületes és egységet is: Mert jó lenne, ha leesne már, hogy a lassabb játék értelme az lenne, hogy a találmány lassabban jön és nem átrohansz a korokon. Tehát lehessen végig háborút tolni egy azonos korszakban, csak a fejlesztés legyen lassabb. Máskülönben nincs eltérés. A játék csak hosszabb lesz, de arányaiban semmi semi változik szinte, csak még könnyebb elbukni egy háborút, mert iszonyatosan sokáig gyártasz egy katonát.

Pl. az én most félig elbaszott játékomban vicc, hogy a legnagyobb iparú városomban kétszer annyi idõ egy modern katonai egység legyártása, mint amennyi ideig egy modern találmány fejlesztése tart.

Az, hogy az adott korban meg minden tudomány RP igénye egyforma elég vicces. Azért fognak kelleni szerintem a modok, csak nem olyan elszálltak, mint a RoM és nem azok, amik eltörlik az 1 mezõ 1 egység felállást.

Jakuza001
Jo ez a jatek, hagyd ra, jobb mint a Civ4.
Raadasul amiket leir az sem igaz, mert en nehez fokozaton is kepes volt jocskan nem egy CPU AI-tol fejlesztesben elhuzni, Marathont jatszom es nemelyik 80 lepessel kesobb erkezett pl a kozepkorba.

Arrol csak o tehet, ha rosszul fejleszt, vagy rossz helyen kezdett varost epiteni, ahol kevesebb az elelem, a munkatempo, stb.
Nincs penze ? En tele vagyok vele erdekes modon, meg arra is marad, hogy epuleteket vegyek belole fejlesztes nelkul.

Leverik mas katonak ? A hexan korbe kellene nezni, meg a smartAI is feljon az elejen es nagybetukkel kiirja, hogy "figyelj a taktikara, mert mindegyik helyszin mas es azok kihatassal vannak a csataidra"
Mert nem mindegy milyen terepen harcolsz, ahol hatrany vagy elonok szarmaznak belole.

Talan ertelmezni kellene neki az elhangzottakat, nem csak sirni, vagy elovennie a kezikonyvet amiben minden le van irva.
Olyannyira, hogy reg lattam ilyen szepen levezetett manualt a mostani jatekoknal, szinte minden benne van es nem a mostani trendet koveti, ahol kb par oldalbol kifuj az egesz es a keszitoi lista hosszabb benne mint maga a jatekinstrukcio.

Szoval azt mondom, hagyd ra, nem kell foglalkozni vele, csak rinyal a gyerek.

Molnibalage
Csak az a fránya japó nép ne lenne benne...

Molnibalage
25% bónuszt ad a great gen. a 2 egységen belül levõ katonáknak. Elég brutál szerintem.

Az új 1 mezõ = 1 katona rendszert megszüntetni a legnagyobb állatság szerintem, mert a csoportos sebzés kétlem, hogy meg lenne oldva és az MI-t sem erre trenírozták...

A csodák viszont tényleg elég gyengusok fõleg, a CiV II-vel összevetve. Ott eszement táp csodák voltak. A King Richard Crusade megépítésével lényegében az összes fontosat fel lehetett húzni. A játék elején a Piramis is elég veszettül tápos volt. A Michalangelo's chapeli szintén, ingyen chaterdar mindenhol. Hej, de szép is volt az. :)

Elolvastam miket írtok. Hát ét nagyon máshogy látom. Toltam Civ4-et is viszonylag sokat. Nos ott mi volt ? Minden mezõre tettem utat mert az jó dolog,
minden városban mindent kifejlesztettem felépítettem mert az jó dolog, massoltam minden egységbõl jó sokat mert az is jó dolog.
Ha nem volt lové kicsit levettem a fejlesztésbõl és láss csodát ujra jött a lové.. Egy raklap lokaki volt az egész.

Mi kell a háborúhoz ? Pénz pénz pénz.. Miért esett szét Mátyás fekete serege ?
Magyarországon miért nincs minden faluban observatórium megy egyetem ?
Miért nem megy 6 sávos ut bivalybasznádra ?

Dönteni kell mire áldozol, csinálhatsz erõs sereget de akkor a városok nem fogják elbírni az egyetemek templomok stb költségét, fejlõdhetsz lehet erõs kulturális birodalom, magas technológiával de akkor a határvidéken nem fog több tucat sereg állomásozni.

Civ 4 egy vicc volt, legyártottál egy sereget és az onnan "ingyen" volt legtöbb esetben. Emlékszem a városban abc szerint fejlesztettem ki mindent..
Minden négyzeten vasut kanyargott.

Iszonyat jo ez a játék, bizony ha nincs háboru lehet érdemes használni az egység törlése gombot is ^^ csak azt érdemes megépíteni a városba ami igen kell, nem érdemes szarrá növelni a városok lakosságát mint a 4-be..

Tessék finomhangolni, igen is meg kell gondolni minden épületet egységet, még 1 utat is, a csata meg kiváló lett, nem 50 egység egy kokckán vs 30 egység egy kockán, aztán juj de izgulunk ki gyártott többet..
Pl most aztékokkal tolom beraktam egy szorosba egy erõdbe egy osztagot, ami direkt védelemre lett fejlesztve, hát bizony szopik vele a comp rendesen és 1!! szaros egység, hiába megy neki 5-6-al 1 körben 1 helyrõl tud támadni, meg esetleg 1 íjász, ami édes kevés mert ugye gyogyul is meg hegyen erõdbe iszonyat bonuszokat kap:)
Tiszta 300 érzés :) ügyesek a srácok.. :)

Szóval 10/10 a game.. ez stratégia minden porcikájában..

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

a.carkey
A tábornok pl. épít egy citadellát, ami minden ellenséges egységet maga körül 3xpvel sebez körönént.

A medve nem játék.

NEXUS6
Nekem is elindult valahára.

Meg tudja valaki mondani, hogy mire jók a great csávók, mert a városba nem tudom beültetni õket. (A CivIV-ben min 4-5 great general benn ült a fõvárosban és jöttek ki az alapból feltápolt izomagyúak itt ilyet nem lehet csinálni ugye?)

Ettõl a stipistop enyém a mezõ stílustól néha idegbajt kapok. Visszaviszem az egységeimet a városom közelébe, hogy gyógyuljanak, amikor indulnék vissza támadni, hát nem ott bóklászik az egyik szomszéd, és hát elférni nem férünk el, mennyek körbe a hegy körül, +10 kör.
Ki volt az az állat aki ezt kitalálta!?
Még egy darabig próbálkozom, hátha rájövök, hogy miért kellett ezt eröltetni, de szerintem letöltöm azt a modot, ami megszünteti.

Mondjuk én régebben is szerettem taktikázni, mert kis sakkozással simán meg lehetett állítani egy 2X akkora sereget is, de ez néha halántékzsibbasztó. Amúgy tényleg elég jelentõs a random hatás a csatáknál. Az a gáz, ha van egymással szemben 5-6 egység, akkor nagyjából kiszámíthatatlan, hogy mi lesz belõle.

Az AI viszont sokkal jobb lett. Háború közben el kezdett felajánlani dolgokat, és majdnem elcsábultam.:)

Szóval King szinten nyomom, de eddig még semmi nehézséggel nem találkoztam azon kívül, hogy néha nem tudtam mire kell nyomni.

Mellesleg az egységek vezérlõpanelje is gáz. Pont azokat a gombokat rejti el defaultban, amiket amúgy elég gyakran használ az ember, beerõdítrést pl, meg workernél az automata tevékenység.

Az elején elkezdtem játszani a grafika beállításokkal. Hát érdekes, hogy minimális különbségeknél sztenderd módon fagy. Nem nagyon lassú, nem egy idõ után lefagy, hanem azonnal és valamikor seképsehang szinten, kékhalált még nem csinált, de nem mondom, hogy nem próbálkozott vele.
A végén azért DX11 alatt elég szépre sikerült beállítani, pedig majdnem minden a legalacsonyabb. Hát sajna az AMD X2 + Rad HD 3850 sajna ennyit tud 500 MB + 2,5 GB RAM ennyit tud.
Összegezve: egy szégyen programozás technikailag, de hát már a Civ IV is az volt.

Szép látványos, meg minden, nem rossz a játékmenet sem, csak éppen szinte zéro Civ fílingje van. Marhára nem érzem, hogy én irányítanám a birodalmat, minden csak úgy történik magától, ha belegondolok, hogy a Civ-IV-ben ilyen tájban (A.D. 200 körül) miken törtem a fejemet, akkor ez egy nem is tudom micsoda. Se vallás, se a csodák nem nagyon jelentenek semmit, szóval olyan kis aranyos, összességében nem tudom komolyan venni. Olyan Civ Revo Extra Hard.
Olyan mint amikor a szupernehéz srácok bemennek a diszkóba és kérnek egy gyümisfogrém ízû energiaitalt, nem whiskit, nem vodkát, hanem egy energia italt.
<#nyes>