civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • Molnibalage
    Igen, idővel.

Elővettem a Civ II-őt. A tech tree agyonveri az V-öt. Az AI viszont hol igen, hol nem. Legalább tengeren okoz gondot, szárazföldön néha, ha laza vagyok. Viszont néha olyan buta. Felhúztam kér erődöt egy-egy hill tetején. Ha 50 egységet nem vesztett azzal, hogy 3 riflemant és 1 alpine troop-ot lenyomjon, akkor egyet sem. És sokszor még nem is egyszerre jön. A parmenti hajó szétlőtte mindig a felét. A másik fele ettől még gyalogolt a halálba tovább...

A Civ II alapvető hiábja a city walls. Bitang olcsó és a 3-szoros bónusz a modern korig kompenzálhatatlan. Ha folyón van a város, akkor az 5-szörös túlerő sem ér semmit. Vicc... Úgy tudtam elfoglalni a város,t hogy 3-6 diplomatát legyártottam és blokád alatt egy körrel addig szabotáltam, amíg a városfal meg nem semmisült. Kicsit drága és időigényes... Az, hogy a cannon és artillery meg más is 1-es defense értékkel bír, szintén röhejes.

A diplomácia az aboszolút csúcs. A gép lényegében folyamatosan háborúzni akar. Mindig csak követelőzik. Máshoz nem is ért. Szövetséget a legapróbb szarságért is felrúgja, stb. Jó tudom, régi cucc. :)

A Civ 5 darab részéből lehetne egy frankót csinálni, csak mindegyikből jót kell kivenni. Egy Civ 2 tech tree és apróbb tweakelés jó lenne. Vagy a Civ IV rendszerét vegyék elő és a találmányok hassannak erősebben a tile improvementekre, vagy az idővel is fejlődjenek, mint a cottage és társai. Vicc, hogy a pénzteremlő tile semmit sem fejlődik. Vagy visszahozhatják a irrigation / farmland szisztémát a supermarkettel. Az sem volt rossz.