• Epikurosz
  #401
  Na, most jutott eszembe, hogy van egy tartozásom.

  Ezt írtam:
  "Egyébként, az a megtiszteltetés ért titeket, az SG fórumozóit, hogy egy szenzációs bejelentést teszek, most rögtön: a foton csak hullám, nem higgyetek azoknak, akik szerint korpuszkula is.
  Ennek bizonyítására kidolgoztam egy rém egyszerű kísérletet (nem gondolatkísérlet, hanem valódi!), de még gondolkodom, hogy nyilvánosságra hozzam-e itt, vagy sem. Legyen nekem is ennyi kis perverz örömöm, hogy nem hagyom ellopni az ötleteim. Ez ugye megérthető? A kísérlet annyira egyszerű, hogy a hasatokat fognátok a nevetéstől. Hát, igen, ami zseniális és igaz, az egyszerű, csak az ördög bonyolítja a dolgokat.
  A végén még én leszek az SG Öveges professzora. "

  Hirtelen felindultságomban a következőre gondoltam.
  Veszek két kovakövet, és összeütöm őket. Ekkor egy szikra keletkezik, vagyis a mechanikus energiámból csináltam elektromágneses energiát.
  Ebből sem akármilyent, hanem hanem olyant, amely látható, ugyanis a látható fény tartományában is sugároz. Részecskefizikailag nézve a dolgot, fotont állítottam elő, de miből?

  Mivel Isten nem vagyok, semmiből nem teremthettem fotont, legfeljebb kiszabadítottam azt a béklyójából, Ikaruszként. Tehát a foton ott volt az anyagban, a kovakövekben, - most figyelj! - amelyek nyugalomban voltak. Igenám, de a fotonnak nincs nyugalmi állapota, akkor hogyan lehetett megbéklyózva a kovakövekben? Erre csak egy magyarázat létezik: forgómozgást végzett, de nem akárhol, hanem az atomok szerkezetén belül, tehát nem az intermolekuláris térben, még csak nem is két atom között, hanem egy-egy atomon belül. Az atom áll ugye atommagból és elektronfelhőből. A fotont alapvetően az elektronok bocsátják ki, de az atommagból is származhat, pl. radioaktív bomlás, magfúzió vagy maghasadás során.