• CarlosBoy666
  #267
  Sztem senki sem tudja hogy miért telik lasabban az idő nagy sebességnél.
  Ha Einstein azt mondta hogy ha gyorsak vagyunk, akkora mi óránk lassabban jár, akkor az úgy is van:D DE ha ez igaz, akkor megvan az időgép elméletben. Építünk 1 űrhajót, ami kibírja a feketelyuk hatásait, Az űrhajót feketelyuk körüli pályára állítjuk, és amikor elértük amegfelelő időt-->2345 akkro visszamegyünk a földre. (Hacsak le nem jáccódik ez:
  az isten megteremti a dinoszauruszokat
  isten elpusztítja a dinoszauruszokat
  isten megteremti az embert,
  Az ember elpusztítja istent,
  Az ember végül elpusztítja önmagát;(

  Einstein szerint az idő és a tér elválaszthatatlanok (Téridő).
  Akkor ebből következik (szerintem) az hogy azért kell fénysebességgel menni hogy ne öregedjünk, vagyis h lasabban teljen az idő a földieknek pedig gyorsabban (ezáltal időutazunk) hogy minél több téren haladjunk át. Azéért éppena feketelyukhoz kellene menni, ha már nem tujuk megközelíteni se a fény sebességét. A részecskéket sikerült a fény 98% ára felgyorsítani. Lehet hogy a jövőben beülünk a az időhajüba beütjük hogy 2263 a program kiszámolja hogy ennyi téren kell keresztülmennünk és már jövünk is haza a feketelyuktól.
  Erre az egyik bizonyíték a müonok. Az elektronnál 200-szor nehezebbek. A légkörben keletkeznek, és nagyon gyorsan elbomlanak, DE elérik a földet. Ilyen magasságból ilyen gyors bomlással ahhoz h elérjéka földfelszint gyorsabban kéne menniük a fénynél.DE semmilyen nyugalmi tömeggel rendelkező részecske sem érheti el a fénysebességet.Ha megtenné akkor végtelen tömegű lenne, és végtelen tömeg gyorsításához végtelen energia kéne. Azért érik el a müonok a földfelszínt meg közel fénysebességgel haladnak és az ő órájuk lasabb a miénknél.Tehát bőven van idejük leérni és elbomlani.
  sci-fi rajongó vok:D