• lotsopa
  #266
  Elég sok kérdést felvetettél, persze én egyikre sem tudom a pontos választ de azért megpróbálok valamennyire reagálni.
  Első kérdésed:"Nagy sebességben miért terjed lassabban az odő?" Hát, szerintem nem az idő 'terjed' lassabban, hanem a távolságok rövidülnek meg, ezt csak arra alapozom hogy-->(ct)^2-r^2[ez elvileg az Einstein invariáns, állandó, változatlan]=(ct')^2-(r')^2, tehát nagy sebességnél kevesebb ideig történik a mozgás, legalábbis szerintem.
  Én úgy tudom hogy az éter bizonyítására szolgáló kísérlet kudarcott vallott, és ebből az következik(nem nekem)hogy nincs éter. És azt hiszem hogy a fény terjedéséhez nincs szükség semmi féle közegre, nem úgy mint a mechanikai hullámoknak, többek között a hangnak.
  A fény kettős tulajdonsága hogy hullám és részecske viselkedés is megfigyelhető a kísérletek alatt.(Hullám:fény interferencia, polarizáció:transzverzális hullám. Részecske: foton, ez maga a fény részecske)
  Hogy mi a gravitáció? :) Ez már elég bonyolult szerintem, elégedj meg annyival hogy két tömeggel rendelkező test közötti vonzó erő. A fény elhajlás ezt nem cáfolja...
  Az anti anyagról nem tudok sokat, állítólag ha 'rendes,valódi' anyaggal kölcsönhatásba lép akkor átalakul tiszta energiává. Mesterséges körülmények között lehet tárolni őket, akár évekig is...Egy mező segítségével lebegtetik egy eszközben, ennyi. Ha a gravitáció hat rá is akkor nem esik felfelé. :)