• CarlosBoy666
    #262
    Nagy sebességben miért terjed lassabban az odő? Oké valahol sűrűbb a tér (Feketelyuk) és ha keringene 1 űrhajó a fekete lyuk peremén, akkor míg nálunk 1 hét telik el a földön 4 hónap. Ez az időutazás elmélete. A multban ez nem lehetséges mert ha ritkébb térben menne az űrhajó akkor míg nálunk 1 hétt elik el addig a földön csak 3 nap.

    Az már bizonyított hogy az űrszondákban vagy az űrállomáson ami kb 20000 km/h ás sebeséggel halad ott a földi és és az űrálomási óráknél eltérés van. Tehát az időutazás mértékegysége a bejárt tér per sebesség? Einstein szerint ha fénysebességgel haladunk a térben akkor nme öregszünk, vagy ha mégis, csak 1 kicsit. Én cak azt nem értem hogy miért telik lasabban az idő nagy sebességnél?. Az idő: Az idő nem létezik, ez csak az emberek találták ki pls: ha a földmegkerüli a napot 1 év, vagy a nap. Ez 1 változó érték, mert más bolygókon több, vagy kevesebb idp 1 év. De sejtszinten miért viselkednének máshogy nagy sebességnél a sejtek? Egy űrhajós ember kiszámolta, hogy ő 0.025 másodpercel él tovább pár hónap alatta z űrben földkörüli pályán, Ezt úgyis fellehet fogni, hogy ő időutazott 0.025 mp et. A másik kérdésem pedig az, hogy ugye a fény elektromágneses kisülés, vagyis hullám. DE a hullámnak szüksége van 1 közegre. Ez lenne az éter? de ha a fény éterben terjedne és az éternek is kellene lennie 1 haladási irányának, akkor a fény a haladási iránnyal szembe lassabb lenne mint az ellenkező irányban.Einstein tagadta az éter létezését, az akkori értelemben. A részecske mutat hullám és részecsketermészetet is. Tehát akkor a fény részecske is? Úgy tudom ha fény részecskéje a foton. DE itt olvasom h nincs is foton? Másik kérdésem h: mi az a gravitáció? mi a részecskéje? egyáltalán miből van?. MIlyen gyors a gravitáció? Voltak ilyen elméletek h a gravitáció sebessége a fénysebesség négyzete.De semmilyen alapja nem volt ennek, és miért pont a négyzete?...
    ÉS volna még 1 kérdésem az okos hozzáértő emberektől: Az antianyag.már tudtak létrehozni antianyag hidrogénatomot ami nagyon kevés ideig volt jelen. Az antianyag felfelé esik?