• warchief
    #238
    Szerintem ez a cikk egy kapitális baromság, már elnézést a cikkírótól! Tulajdonképpen azt is meg lehetne írni, hogy véleménye szerint a városon belül 300 km/óra fölött sosem fogunk tudni utazni, mert akkor már túl nagy lesz az esélye a balesetnek. Úgy persze tényleg nem, ha a mostani technikát vesszük alapul, mint ahogy az Ezeréves Sólyom esetében is a képen a mágikus fénysebesség-gombot.
    A cikk első bekezdése is hülyeség, hiszen ki vállalkozna akár fénysebességgel átutazni egy másik galaxisba. Akárhogy is telne az idő "odabent", mégiscsak 2 millió fényévről van szó. És itt is van a fő gond, hogy igaz, hogy a belső szemlélőnek lassabban telik az idő, de csak nekik, és így a kutatási célú, vagy teherszállítási célú utazások is értelmetlenek.
    Igazából szerintem ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy lehet-e fénysebességgel haladni, mert csillagközi utazásra kevéske, galaxisközi utazásra meg teljesen alkalmatlan. Szóval, ha lehetséges az ilyen "emberi időn belül eljuthatunk egy másik galaxisig" utazás, akkor azt nem fénysebességgel fogjuk megtenni, és szerintem olyan technika mellett, ami ezt lehetővé teszi, nem lesz gond a hidrogén atom.