• attata
    #16
    A Googlet is lehet szakszerűen használni tudományos kutatás előkészítéséhez, szekundér adatok gyűjtéséhez - http://scholar.google.com
    Ez egy akadémiai kereső, és a megadott keresőszóra a neten elérhető tudományos adatbázisokban keresi meg a releváns találatokat.
    Vagy ha valaki komoly kutató, akkor tudatában kellene legyen annak, hogy a neten számos tudományos adatbázis elérhető, pl EBSCO. Ha tudományos munkát akar valaki végezni, akkor a guglit legfennebb arra használja, hogy az ebsco oldalát megkeresse.
    A net előtti időkben a tudományos kutató tudományos folyóiratokat nyalt át, heteken keresztül könyvtárazott, hogy a területet, mások eredményeit pontosabban megismerje. Jelenleg minden tudományos folyóirat anyaga elérhető (komoly összegekért természetesen) a neten. Ennyi.
    Ha pedig valaki tényleg a gugliból indul ki egy tudományos munka elkészítésekor, akkor semmilyen tudományos fórumon nem fogják komolyan venni, semmilyen lektorált folyóirat nem fogja publikálni a munkáját, így nem kell aggódni, hogy nagy kárt okozna az emberiségben.