Nekem nincs ... ami 64 bites rendszeren 8 giga rammal nem boldogul annak semmi keresnivalója a gépemen!
"Kevesse ismert teny,
... a cache konyvtarak letorlese majd ujra letrehozasa nagyon sokat tud javitani a tejlesitmenyen"
Operában erre nincs szükség, csak az IE mocskos Temporary Internet Files mappájával, amiben valóban marad pofátlan módon sokminden, miután az ember úgymond "törölte" a tartalmát.
... A cache torlese kilepeskor nem eleg, mivel az nem takaritja el az osszeszemetelt konyvtar strukturakat.
Ezt úgyszint tudottnak vélem. Ritkán indítom újra a gépemet, de az indítási parancsfájlban benne van egy csomó batch parancs amit én raktam bele, ez tartalmazza az opera cache mappájának - is - a törlését, majd egy üres létrehozását, tehát minden alkalommal mikor újraindítás után elindítom a böngészőt - is -, az teljesen üres cache mappával megy.
"hogy az ntfs teljesitmenye nagymertekben romlik ha a diszk telitettseg valaha is 75-80% fole megy es ezt a legtobb defragmentalo program nem kepes korrigalni"
Szintén tudom, ezért max 60%-on próbálom tartani és 3 naponta - ütemezve - töredezettségmentesítem még azt is.
A windows registry-rol nem sokan tudjak, hogy lementheto es diff-et kerve megkersheto az osszes olyan bejegyzes ami a mentes utan keletezett. De az sem ismert, hogy erre van kesz es ingyenes szoftver.
Na ezért van nálam kikapcsolva a rendszervisszaállítás, fölöslegesen foglalja a helyet egy olyan dologért amit én is meg tudok csinálni.
"A windows update-et hasznalo emberek nem gondolnak arra, hogy egy-egy offline service pack segitsegevel fel lehet csavarni az osszes incrementalis update rollback bejegyzeset, amitol szep tiszta lesz a windows konyvtar.
Ezt a tuneup utilities megteszi nekem 2007 óta minden alkalommal mikor lefuttatom a megfelelő alkalmazását.