310
  • henrikk001
    "Jellemzoen a technologiahoz nem erto vagy lusta emberek vesznek mac-et es ez veletlenul joreszt atfedesben van a gazdagabb es keveset dolgozo emberek csoportjaval. Ismeroseim kozzul egy manager, egy muvesz es egy kutato vett apple mac-et es/vagy iphone-t. Ha nem hasznaljak munkara akkor jo."

Na erről beszélek, az emberek döntő többsége nem munkára használja a gépét, mint ahogy pl én sem. :)
  • hdo
    4 GB RAM mellett biztos is, 8 GB alatt ne kapcsold ki, jobban jársz.
  • hdo
    Naja, főleg ha DDR2 800-as Kingston, ami mostanság egy tizes 2 gigás modulonként.
  • Justil
    áruld már el, hogy a 64bit vagy a 8 giga ram az, ami olyan rohadt nagy táptalaja lehetne a dicsekedésnek? 64bites win7 pár ezerrel drágább tudtommal (már ha nem kalóz verzióról van szó), 8 giga ram meg nem egy nagy érvágás manapság.
  • Gerygrey
    Kevesse ismert teny, hogy egy windows alatt futo bongeszo eseten a cache konyvtarak letorlese majd ujra letrehozasa nagyon sokat tud javitani a tejlesitmenyen.

Ismert tény, de ezt nem böngésző teszi, hanem az IE, ami minden, csak nem böngésző :)
  • gothmog
    "ami 64 bites rendszeren 8 giga rammal nem boldogul"

na jó, vall be hogy csak dicsekedni akartál.
  • gothmog
    "Érteni kell hozzá" -na igen. Amit leírtál, épp az mennyiségű karbantartási igény, ami miatt már elavultnak tartom az xp-t. Épp annyi, aminek a negyedére sincs szükség egy jól bekonfigurált linuxnál. Általános ellenérv, hogy a linuzba' kernelt kell fordítani, meg terminál, meg izé (miközben egy nagy frászt). A másik oldalon meg ott állsz te, és teljes nyugalommal közel háromezer karakterben foglalod össze azt a néhány "apróságot" ami ahhoz kell, hogy az xp-vel ne legyen gond.
    Amivel kint vagyunk a vízből, mert nem kell teljes körű hozzá nem értés a tönkretételhez, elég, ha az egyszerű júzer belefut egy confickerbe vagy egy virtumondéba, és azt a windowst már egyszerűbb lesz újratelepíteni, mint rendbe rakni.
  • WoodrowWilson
    "Most ezek után mondd meg nekem, hogy miért 18 hónap volt eddig a leghosszabb időtartam, amit egy windows operációs rendszer kibírt a gépemen?"

Az érdekes, nekem közel 3 évig volt fenn ugyanaz az xp. Sőt 3 év után is csak az én hülyeségem miatt kellett újrarakni.
  • MolniGee
    Nekem 5 évig volt fent win, sose volt vele gond, napi 8 órát ment kb átlagban, játék, munka, film meg minden.
    A végén az én hibámból benyelt egy vírust, amit nem teljesen tudtam leszedni, így inkább újra raktam.
    Ált. akinek mondom hogy 5 év, megvannak döbbenve hogy nekik max 1 év...
    Laptopon is 2 éve megy, gond nélkül...
    Vagy én vagyok szerencsés, vagy sokan bénák :D
  • Szefmester
    hehh.. én egyszer próbáltak kikapcsolni a lapozófilet.. 4GB rammal.. egy két játék helyből beanyázott hogy neki akkor is kell 1,5GB.. holott amikor futott sem használt 1GB-t szal lazán el kellett volna férnie
  • pixx
    18 hónap? Nekem a csúcs eddig 10 hónap volt, aztán reggel azt mondta, hogy nem indul. Sokáig bírtad vele :)
  • hdo
    a lapozo file fix mertu, elore allokalt helyen

Nekem nincs ... ami 64 bites rendszeren 8 giga rammal nem boldogul annak semmi keresnivalója a gépemen!

"Kevesse ismert teny,

... a cache konyvtarak letorlese majd ujra letrehozasa nagyon sokat tud javitani a tejlesitmenyen"

Operában erre nincs szükség, csak az IE mocskos Temporary Internet Files mappájával, amiben valóban marad pofátlan módon sokminden, miután az ember úgymond "törölte" a tartalmát.

... A cache torlese kilepeskor nem eleg, mivel az nem takaritja el az osszeszemetelt konyvtar strukturakat.

Ezt úgyszint tudottnak vélem. Ritkán indítom újra a gépemet, de az indítási parancsfájlban benne van egy csomó batch parancs amit én raktam bele, ez tartalmazza az opera cache mappájának - is - a törlését, majd egy üres létrehozását, tehát minden alkalommal mikor újraindítás után elindítom a böngészőt - is -, az teljesen üres cache mappával megy.

"hogy az ntfs teljesitmenye nagymertekben romlik ha a diszk telitettseg valaha is 75-80% fole megy es ezt a legtobb defragmentalo program nem kepes korrigalni"

Szintén tudom, ezért max 60%-on próbálom tartani és 3 naponta - ütemezve - töredezettségmentesítem még azt is.

A windows registry-rol nem sokan tudjak, hogy lementheto es diff-et kerve megkersheto az osszes olyan bejegyzes ami a mentes utan keletezett. De az sem ismert, hogy erre van kesz es ingyenes szoftver.

Na ezért van nálam kikapcsolva a rendszervisszaállítás, fölöslegesen foglalja a helyet egy olyan dologért amit én is meg tudok csinálni.

"A windows update-et hasznalo emberek nem gondolnak arra, hogy egy-egy offline service pack segitsegevel fel lehet csavarni az osszes incrementalis update rollback bejegyzeset, amitol szep tiszta lesz a windows konyvtar.

Ezt a tuneup utilities megteszi nekem 2007 óta minden alkalommal mikor lefuttatom a megfelelő alkalmazását.

arra nem gondoltál, hogy esetleg 9 éve be se volt kapcsolva? xD
  • kvp
    ""a legregebbi xp-s gepem netre kotve 9 eve virusmentes az eredeti telepitessel es meg csak nem is lassult le"
    Ezek után még azt se hiszem el amit kérdezel. Régen röhögtem ilyen jót, mint ennek az egész hozzászólásnak az olvasása közben."

Csak erteni kell hozza. Ntfs helyett fat-en van a rendszer, amit viszonylag konnyu defragmentalni, a lapozo file fix mertu, elore allokalt helyen, igy nem tud toredezni vagy lassulni. (es gyorsabb is, registy-vel ugyanez) Viruskereso van rajta, 'on close' alapu, de nem szokott jelezni, csak neha egy-egy ie-s script virust kiszur, de azok nem futnak operan. Van font spyware irto, de igazabol csak arra hasznalom hogy a registry-re vigyazzon, igy azt nem tudjak a programok teleszemetelni. A net mellett foleg elektronikai tervezoprogramok futnak rajta es neha filmeket meg tv-t nezek es szoftvert fejlesztek. Jatekbol volt fent par mmoprg (foleg azsiaiak es az europaiak kozzul a ryzoom es a neocron). Az utolso offline jatek ami meg fent is van az az oblivion, ami mar nem egy mai jatek. A gepet idonkent takaritani kell, pl. a google earth 3D-s kliense is felrak egy par dolgot ami nem kell, pl. a rezidens google update ami csak a helyet es a gepidot foglalja. De minden mas program is pakol fel szemetet, ezeket egyszeruen ki lehet szedni a registry-bol pl. a spybot sd segitsegevel. (pipa ki es ennyi, macos-en ugyanez turkalast igenyel az init.d-ben, ingyenes szoftvert meg nem lattam hozza)

Alapigazsag, hogy nem az os a rossz, hanem altalaban a felhasznalok hulyek hozza. Ez igaz az autokra is. Az a sofor aki nem tudja szetszedni az autoja motorjat majd ujraepiteni az egeszet miert varja el, hogy egy sokkal bonyolultabb dolog, mint pl. egy operacios rendszer eseten erre kepes legyen? Aki nem ert az autohoz az ha valami baja van, vagy nem megy ugy ahogy regen, elviszi szervizbe. Ezzel szemben egy szerelo mar akkor meg tudja igazitani a sajat autoja motorjat mielott annak teljesitmenye eszrevehetoen romlana.

ps: Kevesse ismert teny, hogy egy windows alatt futo bongeszo eseten a cache konyvtarak letorlese majd ujra letrehozasa nagyon sokat tud javitani a tejlesitmenyen. A cache torlese kilepeskor nem eleg, mivel az nem takaritja el az osszeszemetelt konyvtar strukturakat. Ugyancsak kevesse ismert teny, hogy az ntfs teljesitmenye nagymertekben romlik ha a diszk telitettseg valaha is 75-80% fole megy es ezt a legtobb defragmentalo program nem kepes korrigalni, pedig megoldhato lenne. (mft rebuild kell) A windows registry-rol nem sokan tudjak, hogy lementheto es diff-et kerve megkersheto az osszes olyan bejegyzes ami a mentes utan keletezett. De az sem ismert, hogy erre van kesz es ingyenes szoftver. A windows update-et hasznalo emberek nem gondolnak arra, hogy egy-egy offline service pack segitsegevel fel lehet csavarni az osszes incrementalis update rollback bejegyzeset, amitol szep tiszta lesz a windows konyvtar. Es ezek nem igenyelnek munkat, csak egyszer be kell allitani, hogy magatol csinlja a gep es utanna evekig ugy hagyhato. A munkahelyem egyik partnerenel meg van par win3.1-es beagyazott gep is es azok is mukodnek, sot valamikor tavaly elott szunt meg hozzajuk a hivatalos support. Csak erteni kell hozza es az ember akar egy 100 eves autoval is mehet annyival mint amennyivel akkor ment amikor a gyarbol kijott. Egy szoftvernel miert lenne ez maskent?
  • Sanyix
    Amúgy inkább a bugokat szűrné ki az m$ az os-éből, mert azok bizony hemzsegnek benne.
  • Justil
    iSuck
  • hdo
    Ez sem feltétlenül igaz, mert van olyan windows telepítő, amibe olyan backdoor alkalmazás van kódolva, ami simán átmegy minden biztonsági program szűrőjén, mert rendszerfolyamat.

Nameg szerinted a tpb-n minden OS-t külön feltelepítgetnek, hogy megnézzék vírusos-e? Francokat, a felhasználókra van bízva hogy vagy jelentik, vagy nem. Ha 2 normális azt mondja hogy vírusos, az 5 másik szaki meg azt mondja hogy "áh, az fake alert, hülyevagykisfiam" akkor simán fennmarad egy ilyen is!
  • amitakartok
    "a Microsoft azzal próbálja meg meggyőzni az illegális szoftverkópiákat használókat, hogy így egy biztonságosabb rendszerhez juthatnak, mivel a másolt változatok gyakran tartalmaznak kártevőket."

Könyörgön, hagyják már abba ezt a rágalmat. Mindenki tudja, hogy a jobb torrentoldalakról simán lebasszák a vírusos fájlokat.
  • hdo
    "a legregebbi xp-s gepem netre kotve 9 eve virusmentes az eredeti telepitessel es meg csak nem is lassult le"

Ezek után még azt se hiszem el amit kérdezel. Régen röhögtem ilyen jót, mint ennek az egész hozzászólásnak az olvasása közben.
  • Sanyix
    már hogy csinálna mindent gyorsabban mint egy pc ha egy mac az egy sima pc? :DD
    max az os stablitása meg szolgáltatásai lehetnek másik, a hardver ugyan az.
  • kvp
    Ma a legolcsobb pc-s hardver megvan 30 ezer forintbol. (core2-es procival, tv ki es bemenettel, sok.1-es hanggal, stb.) Egy ilyen gepet raktam ossze poenbol, egy ipari alaplappal. Mehet rajta a 64 bites linux, a 64 bites windows 7 es persze az oreg winxp is. Mivel a munkahelyemen eleg sok eltero rendszert hasznalok, ezert van osszehasonlitasi alapom. Ma mar aki sok penzt ad egy atlagos hardverert az nincs tisztaban vele, hogy az asus, az msi es a foxconn gyartosorain keszulnek a markas gepek is. (az apple-ok a foxconn-nal, ami a leggyengebb a harombol, de ez van ha gyerekkel rakatnak ossze pc-ket)

OS-ek:

A winxp-vel nem szokott gond lenni, a vilag legtobb gepen ez mukodik, ha nem rakunk fel ra 'warez' besorolasu szoftvert es nem hasznalunk internet explorer-t akkor se virus se egyeb problema nem lesz vele. (a legregebbi xp-s gepem netre kotve 9 eve virusmentes az eredeti telepitessel es meg csak nem is lassult le) Nehez teljesen tonkretenni egy winxp-s rendszert, de ha valaki nem ert hozza akkor azert menni fog. (felrak minden szemetet es valami csak tonkrevagja)

A windows 2000 (egyik ceges gepen meg ez van) nagyon regi, mar egyre tobb olyan szoftver van ami hianyol valamilyen rendszer dll-t ami xp-ben megvan. A pnp alrendszer pedig itt meg nem volt tul kiforrott.

Linux-bol (ceges gep x2) en debian-t hasznalok, nekem nem szokott vele problemam lenni, persze ez a tudomanyos es mernoki valtozat, szaktudas nelkuli embereknek nem erdemes hasznalniuk. Cserebe viszont azt csinal az ember vele amit akar, mert mindent beleraktak. Elonye, hogy halozatrol telepitve csak egy 30 valahany megas telepito cd-t kell letolteni es a tobbi szoftvert szukseg eseten magatol lehuzza. Teljesen ingyen van es a legtobb fejleszto is ezt hasznalja.

MacOS9 (regi mac): csak nosztalgiabol van meg a c64-essel egyutt, egy regi torony powermac video digitalizalo kartyaval, meg egy win3.1 szintu technologiat hasznal, de ezek voltak az utolso tenyleg jo mac-ek. (sajnos mar ez is made in china) Jelenleg egy szekrenyben van egy sun ulta tarsasagaban.

MacOS-X: Ez egy kereskedelmi unix, a unix-ok elonyeivel (stabilitas) es hatranyaival (windows kompatibilitas hianya, szoftverek hianya, jatekok hianya) egyutt. Mindent meg lehet csinalni rajta amit egy windows-os gepen, de ez igaz a linux-ra is, csak ott meg erteni is kell hozza. Azert megneznem, hogy munkara hogy hasznalna valaki egy mac-es gepet anelkul, hogy vegul windows-t tenne ra (dual boot-ba vagy emulator ala) es ne a macos-ben futtatott emulatorban futtatna a windows-t, hogy dolgozni tudjon. :)

Jellemzoen a technologiahoz nem erto vagy lusta emberek vesznek mac-et es ez veletlenul joreszt atfedesben van a gazdagabb es keveset dolgozo emberek csoportjaval. Ismeroseim kozzul egy manager, egy muvesz es egy kutato vett apple mac-et es/vagy iphone-t. Ha nem hasznaljak munkara akkor jo. Ha megprobalnak csinalni valami ertelmeset ami nem hobby szintu munka, akkor elobb utobb kikotnek a gepre rakott windows-nal es iphone melett van egy normal ceges telefonjuk. Ha pedig elojon egy nem apple altal gyartott hardver, amit ra kellene kotni a gepre, akkor meg hivnak egy mernokot, mert az apple szakertok altalaban csak annyit mondanak, hogy nem lehet. Ha lerobban egy macosx (elofordul) akkor nehezebb rendbehozni mint egy linux-ot (az apple a legutobbi durva hibanal is csak annyit mondott hogy a megoldas az ujratelepites).

Windows 7: Hivatalos neven windows nt 6.1, ez a mostani friss windows. Van belole 32 bites es 64 bites valtozat is, a tenyleg hasznalhato valtozat az a 64 bites amiben van egy winxp alrendszer is, de ahhoz megfelelo hardver is kell. (ma mar szinte csak az apple meg par europai gyarto rak a laptopjaiba olyan procikat amin nem megy rendesen) A legtobb uj gephez ezt adnak, ha van, akkor jo es csak hasznalni kell.

Manapsag, ha valaki uj gepet vesz akkor tobbnyire kap hozza operacios rendszert is. Ha nem kap, akkor tesco gazdasagos vagy sufnituning gepet vett, ok de ugy is lopnak valamit. Ha mac-et vesz valaki es dolgozni akar rajta, akkor azonnal venni kell hozza egy windows-t. Ha mernok valaki, akkor hasznalhat macosx helyett linuxot, semmi jelentos kulonbseg nem lesz, csak a linux-ban tobb a beallitasi lehetoseg es ezert nem kell az apple elvei szerint hasznalni a gepet, ami igy kevesbe bosszanto. Ha viszont valaki a mai kereskedelmi programokat, jatekokat es minden egyeb nyilt forraskodu szoftvert is egyszerre szeretne hasznalni, akkor a legegyserubb ha vesz egy windows7-el szerelt gepet (nem home-osat) es hasznalja. Nem lesz vele sok gond, gyakorlatilag kevesebb baja lesz mint a macosx-el, felteve hogy nem hasznal lopott szoftvereket es nem jar illegalis weboldakra, de ez igaz a mac-ekre is, ott is egyre tobb a virus, csak meg nem tunt fel a mac tulajoknak. (mert mondjuk nincs viruskereso a gepukon :) )

A kalozkodasrol az a velemenyem, hogy ha ki tudom fizetni a szoftvert es hasznalhato akkor megveszem. Ha a tort verzio jobb (pl. nem igenyel folyton netet vagy nincs benne lassito drm rendszer), akkor azt hasznalja az ember, de ugyanez igaz egyeb illegalis tevekenysegekre is. (sok, a gepet megrongalo drm-et hasznalo jatek helyet jobb ha az ember egy _tiszta_ feltort valtozatot tesz fel, fuggetlenul attol hogy megvan-e a legalis valtozat vagy sem) A support ido lejarta utan hasznalt operacios rendszerek jo resze amugy is torott kell hogy legyen, mivel aktivaciot igenylo os-t legalisan mar nem lehet feltenni, ha az aktivacios kozpont mar nem letezik.
  • MerlinW
    Most komolyan, Macbook-ot minek írjak be az aláírásomba? 99%-ban a PC-s fórumokat használom. De ha megnyugtat, van iMac-em is.
  • gothmog
    Na ja, a filmipar is megér(ne) egy misét.
  • gothmog
    Persze attól még fain cuccok az alienware kütyük, de a legtöbb embernek egy ilyennek a fele számítási teljesítménye is bőven sok lenne.
    Azért ha lenne fölösleges gépre költhető 500e.-em, eléggé dilemmáznék, hogy alienware vagy valamelyik mac. De mivel nincs, csak 2-3 évente 100e körüli a gépfejlesztési büdzsé, igy ez a probléma kilőve.
  • jaspercry
    árak náluk!
  • jaspercry
    igen az inkább akkor 300.000ft alatt van kösszi elnéztem...(jól elnéztem)
  • fergusonpapa
    istem,nekm uncsimnak MAC-ja van mert zenei producer,és beruházot rá,és hadd ne mondjam h mindent 2-3x gyorsabban megcsinálta mint Pc-elárulom elöte elég sokat áldozot Pcre sokal jobb cucok stb még az oprendszert is felrakta hátha..és semmi!

Csak egy kérdés h ti (és én is) mezei felhazsnálok vagyunk oosabbak vagy pedig a studiokban(lehet az video vágás,szerkesztés,zene stb)dolgozo emberek akik ezt választják...nekik van pénzük mégis MAcre ruháznak be mert ugyanyolan áron öszehoznának egy p-t szart s eérne a másik h a windows egy labriis szar ,egy idö utána összeomlik pl fél-1 év mig MAc nem éppen,nem kel kirni cucaidat stb...még ubuntu is job 1 éve hazsnálom semmi bajom sincs,winel 2-3 havonta tetem ujra a gépet..mindegy..lehet AMcesek közt vannak snoobok,nem tudhatom de ha valaki büszke valamire hát büszke.de másik ne elgyen mrá rra h Huhh msot beoltottam..
  • celza8807
    mert így az illető megtudja, hogy fölöslegesen fizetett az adott gépért plusz 40 ezret.. de mindegy. hagyjuk
  • sathinel
    Maya nagyon jól elvan linux alatt is ahogy hollywoodban is használják. Több ezer gép összekapcsolva akár.

Photoshop szerintem de gimp sem rossz főleg hogy egy módosított filmekhez készített pluginokkal.

http://www.youtube.com/watch?v=nHLeToYAe8M

tehát professzionális dolgokra még mindíg linux megy. Nem mac. Játék meg win alatt leginkább. Mac csak divat főleg hogy alap pc alkatrészek már nem külön IBM procik stb. Válogatott alkatrészek vannak keményen pc-re is.
  • Cat 02 #64
    A legolcsóbb MacBook 999 $.
    Legolcsóbb iMac meg 1000 $ felett van.
    Max egy Mac mini jön ki 200k alatt (bár az 130k :D)
  • gothmog
    "1,170dolláros" - jó lesz az fontnak is.
  • ziipp
    Ezzel legalább egyértelmű vált - már ha eddig nem volt az - a Microsoft szándéka a feltört Windowst futtató felhasználókkal szemben. Inkább használják törten, minthogy más operációs rendszerre váltsanak. A végén még túl nagy lenne szabad forráskódú piac, és elkezdenének arra is játékokat fejleszteni. Az MS számára ez pedig az egyeduralom végső elvesztését jelentené.
  • jaspercry
    mondom Osx-alatt futtatva már más lenne a helyzet,te mac fan!
    tedd fel a másik gépre is az osx-et,és futtasd rajta a 3d-s szarodat,akkor azon is gyorsabb lesz(mi egyébként MAYA?,vagy szutyok 3d studió max)
  • jaspercry
    jó kis cuccok
    :)
    apple ? akkor inkább ezek közül egy gép,még 1,170dolláros is nagyon jó kis masina!
    akárhogy is számolom 200.000-en belül van...
  • mykrisz
    Szaisztok! Végig olvastam az összes hozzászólásokat, és vicces ahogy fikázzátok egymást. Gáz ilyen szöveggel jönni, hogy Mac-et csak sznobok és a divat emberkék vesznek. Szerintem nagy tévedés. :) Dolgoztam Mace-n és PC-én összehasonlítás képpen 3D-és programokkal. Mit mondjak MAC- oldalára billent a mérce számítás terén is. hiába volt PC több rammal, nagyobb procival ellátva. El lehet gondolkodni gyerekek hogy miért írtam ezt le. Végül is , aki ért a gépekhez az tudja hogy miért mondom. Az tény, hogy kicsit drága a Mac, akinek kell az úgy is megveszi magának..... :D
  • sathinel
    http://www1.euro.dell.com/uk/en/home/Desktops/xpsdt_gaming/ct.aspx?refid=xpsdt_gaming&s=dhs&cs=ukdhs1&~ck=mn&ST=alienware&dgc=ST&cid=41141&lid=1069630&acd=130028948920560

ha már valakinek fontos a minőség. Ez a minőség nem a mac.
  • sathinel
    Elárulom hogy Uk-ban is drágább a mac minden más gépnél. Nézz szét lenovo vagy akármelyik gépnél. Talán Alienware lehet olyan áron mint a mac de hát azok meg már aki ért hozzá jobbak mint a mac. Lehet hogy az USA-ban olcsóbbak de itt még mindíg szinte az a helyzet mint otthon. Ha megnézed a hardware-t akkor ugyanazt majdnem fele annyiért kapod meg. Ha jobb minőségű erőgépet építessz, akkor lessz kb egyen árban de akkor meg már mindenben jobb mint a mac. A mac előnye a sok divatemberke. Elég sok mac-el találkoztam és egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet. Működik de nekem működik a win és amire használom a linux-is. Ok nem buherálom mert nem játszok alatta de elég jól elvoltam vele.

Mac-et összehozni win, linux, vagy más rendszerekkel na ott már néha rendesen leanyáztam az Apple-t.

Ha valaki megint azzal jön hogy egyenárban vannak akkor kérem mutassa meg mivel van egyenárban mert én még nem láttam ilyesmit. Lehet hogy amerikában sokkal olcsóbb? Az fura lenne mert neten is lehet rendelni és sokan itt símán az USA-ból rendelik meg és még így sem veszem észre hogy olcsó lenne.
  • jaspercry
    ha már itt tartunk, akkor abban igazad van, hogy tulajdonkép a pc= personal computer,nagyon kukacoskodsz(itt én az othonilag összeszerelhető,bámely oprencerrel telepíthető gépekre gondolok ,hogy pc
    (egyébként a C_64-esemre is rá volt írva ,hogy personal computer PC)
    A "majdnem mindegyikre feltelepíthető "szövegem meg,tulajdonkép tudjuk,hogy minden mac-et core2 vel szerelik!és arra optimalizálják,de amd-s cucra is fel lehet telepíteni!
    erre volt a példa egy 5éves amd x2 4200+ konfigre az alig 2 éves orencert Os-leopárd feltelepült,és ugy viselkedett onnantol,mint egy mac....
    de tény hogy nem próbálnék meg egy intel P4 2400mhz konfigra feltenni,ezért mondom ,hogy majdnem mindegyikre...
    uj gépek közül mindegyikre,kb fél negyed áron!
    ugy hogy vegyél mac-et,nagyon jó ,nem vagy sznob,én "zsidó" vagyok magamhoz,megnézem hogy hová teszem a pénzt,itthon nekem nem éri meg mac-et venni ,mondom nekem ,nem hiányzik a mac-es életérzés,ha hiányzik,felteszem az osx-et azt kész!
  • henrikk001
    A mac és a "pc" között az a különbség (már ha nem akarunk nagyon kukacoskodni és belemenni abba, h minek a rövidítése a pc, s h a mac beletartozik-e abba a halmazba), h ha veszel egy mac-et, akkor nem szinte mindegyikre megy fel az OSX, hanem MINDEGYIKRE (és itt most ne vegyük figyelembe azt, h már eleve rajta van), s nem szopó rá feltenni, hanem simán felcsusszan. A számítógépeket használók zöme nem akar geek lenni. Sokáig én is benne voltam a témában, procituning, ez meg az... és egyszer csak feltettem magamnak a kérdést: kell ez nekem? NEM. Nekem csak az kell, h működjön. És a legtöbb ember így van ezzel. Egy Macet megveszel, kicsomagolod, ellátod árammal, bekapcsolod és megy. Reklámduma, de tényleg így van. Azt sem értem, h mit magyaráznak egyesek sznobságról, amikor egy Dell, vagy Lenovo egybegép is ugyanannyiba kerül, mint egy iMac. Ráadásul tőlünk nyugatra ez nem luxuscikk, hiszen az ötször ekkora fizetésükből fele ennyiért veszik meg az amcsik.
  • Mike
    mi ebben a hír?