• Kerub
    #16
    Akkor mondok pár példát. Az iráni forradalom alatt twitterrel kommunikáltak így mindenki percre pontosan tudta hogy hova menjen, hol mi történik. Ugyan ez volt a bécsi egyetemista lázadásnál. Twitternek köszönhetően hihetetlen dinamikusan tudtak szerveződni. Nem szájról szájra terjednek az infók hanem mindenki másodpercek alatt up to date.

    Nekem van kb 10 ismerősöm akiknek rendszeresen emailen érdekességeket küldök ha rálelek valami jóra a neten és ők is ugyan így tesznek ellenkező esetben. Na ha ők pl használnának Twittert akkor csak belinkelnék oda és mind a 8an látnák rögtön, nem kéne baszkodnom emaillel. Az sem fárasztó, de ez lényegesen kényelmesebb volna.

    Nem a technológiával van a baj, hanem az emberekkel akik bután használják. Van aki arról ír hogy most épp szar a kedve vagy palacsintát fog enni 5 perc múlva. Az ilyen embereket nem veszed fel az olvasó listádra és kész.

    Egyébként az a személyes tapasztalatom, hogy twitteren keresztül valami hihetetlen gyorsan lehet infóhoz jutni. Pl mikor Steve Jobs előjött az iPaddel a twitteren keresztül már mindenféle véleménnyel, kritikával és érdekességgel találkoztam az előtt hogy az első cikk megjelent volna.

    Ne a technikát hibáztassátok hanem az embereket akik nem megfelelően használják