Új licitálós oldal
-
hatosfogat #602 Puntogo: Jó hosszan írtál, nem is tudom hol kezdjem a választ. Először is, természetesen jól tippeltél a nickre. De hát ez volt az egyik problémám, úgy gondolom, hogy van (vagy volt) honnan ezt megtudnod, így nem lep meg. ;) De akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba: A nick nem konkrétan az enyém, hanem a kamasz unokaöcsémé. Ő akadt rá a site-ra, és ő az aki elkezdett licitálgatni erre-arra. Én azért kerültem képbe, mert tőlem kért rá pénzt, az anyjától nem mert. :) Én adtam neki, azzal a feltétellel, hogy ha veszít, akkor nálam ledolgozza a nyári szünetben, úgyis ráfér némi számítástechnikai ismeret. :)
Lényeg a lényeg, hogy mivel fél napokat a gép előtt ülök, persze érdekelt, hogy mit csinál a gyerek, így én is beregisztráltam magam saját néven. Licitálni nem licitáltam, inkább a srácra voltam kíváncsi. Aztán jött a nettop. (Ezt egyébként honnan szedted? Én sosem említettem...) Ha már szóba hoztad: a kedvesemnek szántam, gondoltam megpróbálom én is a licitet. Mivel a srácnak már vetten egy köteg kreditet, úgy voltam vele, hogy minek utaljak a magaméra is, játsszunk az övével. Pechünkre összeakadtunk, és megvettük mindketten. Van ez így, nincs ezzel semmi gond. A másik dologra (monitor?) nem emlékszem. Zömében nem én licitálok, lehet, hogy az unokaöcsémmel licitáltál együtt valamire...
Nekem összességében két problémám volt. Az első, aminek itt is, feléd is és a yoodli felé is nyíltan hangot adtam, az a nick átírásos fenyegetőzés. Mondhatod, hogy jó szándékkal csináltad, de a valóságban ez nem az volt, hanem a többi licitáló elriasztása. Szerintem ezt te is pontosan tudod. Én eléggé ki tudok akadni, ha valami számomra nem fair dologba botlom. Kiakaszt, ha böszme terepjáróval beparkolnak a rokkantak helyére, és kiakaszt, ha valahol simlizést tapasztalok. Ennél a konkrét esetnél igazán a yoodli nemtörődöm válasza bosszantott fel, akik tisztára úgy reagálták le a dolgot, mint ha mi sem történt volna. Pedig de, mert az a licitálás nem volt fair. És te is tudhatod, hogy ezt nem azért mondom, mert vesztettem volna rajta, hiszen nem vettem benne részt. Csak arra jártam, észrevettem, és nagyon nem tetszett.
A másik dolog, hogy meggyőződésem, hogy olyan dolgot tudsz (tudtál) rólam, amit nem tudhatnál. (Az eset a saját nickemmel kapcsolatban történt, nem az unokaöcsémével, de már abban sem vagyok biztos, hogy tényleg csak azzal kapcsolatban...) Bizonyítani persze nem tudom, nem is akarom. De bevallom, első pillanatban ezen nagyon kiakadtam, és megfordult a fejemben, hogy "pumpálok" párat rajtad. De hamar lehiggadtam, egyrészt az ilyen válasz nem is az én stílusom, másrészt ez ugyanolyan magatartás lenne, amit a nick átírással kapcsolatban nálad (de nem csak nálad egyébként) kifogásoltam. Ha számít, akkor ezért utólag elnézést. (Szerencsére semmi nem történt.)
Mint olvashattad is pár napja, én a magam részéről lezártnak tekintem az ügyet. A yoodli megoldotta végre a nickátírás problémáját. Kettőnk között pedig a fent említetten kívül (amit mint mondtam bizonyítani úgysem tudnék) nem is volt. Az unokaöcsém nem is tud a dologról, én meg csak egy óráig voltam ideges miatta, utána lezártam. Azon még gondolkozom, hogy a jövőben én a saját nickemen licitáljak. De egyelőre ezzel is úgy vagyok, hogy minek szívjak kétfelé utalgatással olyasmi miatt amiben úgy érzem igazam volt...