Új licitálós oldal
-
hatosfogat #576 Az utolsó mondatos logikád nem stimmel. Egy 40 ezerért elnyert termékre 480 ezer körüli licitet nyomnak el. Hacsak nem az történik, hogy száz különböző ember licitál kis összeget, akkor függetlenül a nyertes által ellicitált összegtől, valakinek vagy valakiknek nagyobb összegeket is el kellett licitálnia, különben nem jön ki a 480 ezer...
Egyébként ezt a licitet éppenséggel követtem is, mert licitálni akartam. Pár kredit elklikkelésén kívül végül nem licitáltam, mert túl nagy volt a "harc", és végül beleuntam a várakozásba. De konkrétan emlékszem, hogy egy "rácz" vagy hasonló nickű licitáló legalább 100 ezret rálicitált, és rajta kívül még volt legalább 3 ember, aki 50 ezer körül licitált. A pontos összegeket nem tudom, de az alapján kalkulálva, hogy 2 autolicites 1 óra alatt egymással versengve kb. 10 ezret licitál el fejenként, a fenti összegek körülbelül stimmelnek. Namost, elég valószínűtlen, hogy aki 50 ezer körül rálicitál egy termékre, hagyná veszni a pénzét. A 100 ezerről nem is beszélve.
Szóval tippem szerint ezen a liciten kb. 1 nyert, és még legalább 2-4 megvette. Ha leveszed ennek a 2-4 embernek a licitjeit - amik a legnagyobbak - akkor már "csak" 150-200 ezer marad a 480-ból, plusz a licitár. Ez is nagyon jó ár, de ez rögtön nem 380 körüli, hanem inkább 50-150 ezer körüli hasznot jelent. Egy 150 ezres tévén egy offline nem netes árakkal dolgozó boltnak is van 30-50 ezer körüli haszna, és nála nincs az a kockázat, hogy leütik 5 ezerért és elbukik 100 ezret.
Mégegyszer mondom, nem azt állítom, hogy nem lehet ez jó üzlet - dehogynem -, csak azt, hogy nem lehet ilyen egyszerűen kiszámolni a nyereségességét, ahogy te kalkulálsz.