Új licitálós oldal
-
hatosfogat #536 jolmegmondom: Nem tudom, hogy a játékmotor a yoodli esetében konkrétan hogyan dolgozik, de ez elméletileg nem probléma. Addig amíg két automatának van kreditje, nem állhat le a licit. Attól automata, hogy automatikusan licitáljon amíg kredit van, és van másik licitáló is (akár auto akár klikkes). A rendszer nyilván megnézi, hogy hány autolicites van, ha több, akkor a vége előtt valamennyivel (ahogy észrevettem, jellemzően 6-10mp-el) mindegyiket "licitáltatja" egyszer. Az a "furcsaság", hogy két autolicites esetén a rendszer egyszer csak az egyiket licitáltatja, szerintem azért van, hogy ne mindig ugyanaz a licitáló legyen "legfelül". Ha ez nem lenne, akkor ha én is és te is elindítunk egy autolicitet, és te indulsz felül, akkor végig felül maradnál, ami pszichésen nem jó. ;) Szóval ezt üzemeltetői szempontból én jó ötletnek tartom, csak arra kell vigyázni, hogy ha egyszer csak az egyiket licitáltatja a rendszer a csere miatt, akkor a következő licitkörben az előzőleg egyedül licitáltatottat licitáltassa másodjára. (Ez könnyen teljesíthető, és teljesül is ahogy észrevettem.)
Vannak időnként olyan furcsaságok, hogy két autolicites is licitál, de csak 15mp-et ugrik az idő, de ez önmagában nem befolyásolja a licitet, hisz tök mindegy, hogy a következő kör 15, vagy 30 másodperccel később történik.
Még valami, ha már szóba jött: A rendszer párhuzamos és csomagkapcsolt működéséből eredően (ilyen az internet) "furcsa" dolgokat lehet időnként tapasztalni, amik azonban a rendszer működéséből adódnak. Egy példa:
Tegyük fel, hogy van egy autolicites és több klikklicites. Amikor az autolicites áll a lista elején, akkor a lejárat előtt egy vagy több klikklicites is szokott majdnem egyszerre licitálni. Tegyük fel az első klikkelő pl. 2mp-nél klikkel, és van egy másik, aki meg 0mp-nél. Mivel tizedmásodperces pontosság ilyen rendszereknél nem létezik, előfordulhat, hogya második már le is késik a licitről. Ilyenkor két dolog történhet:
1. Ahogy a rendszer feldolgozta az első klikkelő licitjét, azonnal jóváír 15mp-et a lejáratra is. Ezáltal hiába is késett le a következő klikkes, nem fog lekésni, mert a lejárat kitolódott 15mp-el. A listában viszont csak annyi jelenik meg, hogy az előző lejáratnál későbbi klikkjét "vette be a rendszer", ami furcsán néz ki.
2. A második esetben a rendszer nem tudja feldolgozni az első klikkes (aki 2mp-nél klikkel) licitjét addigra, mire "beesik" a második klikkelő licitje. Mivel az elsőé még nincs feldolgozva, ezért a lejárati idő sem tolódott még ki, ezért a rendszer elutasíthatja a második licitet.
Mindkét esetben ugyanazt csinálták a licitálók, de a rendszer máshogy reagált, egyszerűen azért, mert az internet párhuzamos feldolgozási technológiája, és az időnként óhatatlan kisebb lagok miatt a kérések máshogy "esnek be" a yoodli szerverére.
Bocs a hosszú magyarázatért. Mentségemre szóljon, hogy informatika a szakmám. :) Rengeteg hasonló rendszert fejlesztettünk már, ahol hasonló helyzetek merültek fel. (Párhuzamos tranzakciók, stb, nem untatok vele senkit.)