Új licitálós oldal
-
10S #370 Sziasztok. Új vagyok ezen a fórumon, bár már követem egy ideje, mint ahogyan az aukciós oldalt is.
Néztem az ominózus árverést is, hihetetlen volt. Hogy valaki egy ilyen oldalon CSAKAZÉRTIS drágábban megvegyen valamit, csak nehogy másé legyen?! Na, ezért nem lesz ez az oldal Magyarországon sikeres, a kezdeti lendület után nem lesz olyan hülye, aki ebbe pénzt toljon. Egyszerű emberként ugyanis akkor van esélyed bármit is elvinni, ha nincs(enek) ott a "nagyfiú(k)". Nem lennék szkeptikus, de az Internet, a bankkártya (amivel befizetsz) azért szűr.
Az említett úriemberrel kapcsolatos ésszerű magyarázatok - szerintem:
- Beépített ember, ahogy ANTIyoodli már írta.
- Valahogyan olcsóbban (ingyen?) kapja a krediteket - van ilyen az üzleti életben -, ekkor tényleg mindegy neki, mennyit nyom rá.
- Tényleg meg akarja mutatni, hogy ő itt a jani. - Ismerős lehet a stílus, az egyszerre kétmozgáskorlátozottak parkolót elfoglaló terepjáróról mondjuk.
Innentől kezdve ez az oldal felhasználói szempontból egy nagy rakás ... . Üzemeltetői szempontból - ha a licitálók nagy része befizető, valós személy - azonban működhet, az ominózus netbook árának legalább 4-5 szörösét ellőtték licitre a userek. Amíg vannak olyanok, akik hisznek benne, és licitálnak, addig jön a lóvé. De szerintem a bizalom egy-egy ilyen licit után hamar elfogy az oldal felé. AZ is lehet, hogy egy fogyasztóvédelmi vizsgálatot is megérne a dolog, hogy tényleg mindenki egyszerű licitáló-e, és tényleg mindenki ugyanúgy (ugyanannyiért) veszi-e a krediteket.