Új licitálós oldal
-
hatosfogat #1324 Nem erről van szó. Régóta beszélünk a dologról, ugyanakkor mindeddig elkerültük, hogy tényszerűen tanácsokat adjunk egymásnak. És ennek nem az az oka, hogy féltjük az információt. Bár én ezt sem tartom rendkívülinek, az élet arról szól, hogy hol érvényesülsz hamarabb, mint a másik. Azzal hogy képzetteb valaki egy adott területen, mint az átlag, előnnyel indul a megmérettetéseken. Az is egy fajta képesség/képzettség, ha valaki hamar rájön az ilyen licitjátékok eredményes taktikájára. Az ő érdeme, ha akarja, tartsa meg magának.
Amiért nem tetszik, hogy konkrét taktikai tanácsod adsz, az egyszerűen azért van, mert ez itt fogadatlan prókátorkodás. Bármilyen működés, logika, vagy módszer eredményességét maximum valószínűsítheted, de biztos tudásod nem lehet róla, hiszen nem látsz bele a rendszerbe. (Az nem elég, hogy te biztos vagy benne.) Egy új játékosnak direkt taktikai tanácsod adni felelősségteljes dolog. A te ismereteiddel, a szerzett tapasztalatoddal lehet hogy jó a tanács, de egy leendő játékost csak esetleg hamis biztonságba ringatsz azzal, hogy úgy véli tudja mi hogy történik, pedig nem.
Egyébként ha valaki elmondhatja magáról, hogy úgy véli "ismeri a dörgést", az például Puntogo és én. (Darabszámban és értékben is valószínűleg mi nyertük eddig a legtöbbet.) Ennek ellenére most is előfordul, hogy "beleszaladunk" egy rossz licitbe, sok tízezret otthagyva, vagy esetleg teljes áron leütve a terméket. Mert garancia nincs. Tudnék neked játékos neveket sorolni - nem egyet, sokat - akiknek a játékán egyszer csak felfedeztem, hogy hirtelen úgy játszik, mintha "rájött volna valamire", aztán az eredménye az lett, hogy hirtelen betolt jópár százezret, elbukott egy csomó pénzt és azóta nem látni... (Az a legveszélyesebb, ha úgy gondolod, hogy tudod hogy nyerhetsz, mert akkor olyankor is licitálsz, amikor nem szabadna.)
Szóval én, ha tanácsot adnék az mindenképpen annyi, hogy tessék figyelni, követni a liciteket egy ideig, majd óvatosan próbálkozni. Ebben a játékban hosszú távon az a legnagyobb erény, ha időben el tudsz engedni egy-egy licitet, nem pedig az, hogy minden áron meg tudod nyerni...