• Epikurosz
    #74
    Nem ragaszkodom feltétlenül, hogy nekem legyen igazam, én is örök szkeptikus vagyok.
    Akartam mondani, hogy annyi szakértő nem tévedhet, de a dunakeszi láp-nem láp huzavona óta ebben sem lehet biztos az ember.
    Abban szerintem egyetértünk, hogy egy nagy földgázkészlet van ott, legfeljebb a mennyiségen lehet vitatkozni, hogy 500 (ezt adják minimumként) vagy 1500 milliárd köbméter. Ha a külföldi cégek kezdik meg a kitermelést, az sem annyira rossz, mert még mindig jobb, ha 10% bányajáradékból befolyik valamennyi állami bevétel, mintha csak ott rohadna lent a földben. Talán nem kellett volna 40 éves koncessziót adni, hanem csak 5 vagy 10 évet, de ez már késő bánat.
    Mindenesetre, én kíváncsi vagyok a további fejleményekre. Szerintem még lesznek hasonló esetek, mint ahogy már rebesgetik is, hogy a mecseki uránbányászatot is egy külföldi konzorcium kezdené újra. Romániában az arany és ezüst kitermelésével próbálkoznak külföldi cégek. Az is érdekes, hogy kb. 10 év leforgása alatt, mintha csak megrendelésre tették volna, felszámolták a magyar (/román) bányaipart, hogy mostanság külföldi cégek próbálják meg újjáéleszteni. Azért ez egy kicsit furcsa.