• vlahol
    #78
    Nekem az a baj a cikkel, hogy nem igazan valaszolja meg amit a cimben kerdez. Miert is lett az iPad? A velemenyem Attila1234-gyel egyezik.
    Nyugaton rengeteg kiado azon sir, hogy esik a lapuk peldanyszama es mindenki, ingyen online olvas. Ezert a legtobb kiado elkezdte elokesziteni az online oldala fizetosse tetelet.
    Es hogy ezt minnel tobb embernek eladhassa kell egy jo eszkoz, ezert is cikkeznek rola annyit. Es itt jon a kepbe az iPad.
    Akkora mint a Kindle dx ($465) es csak $50ral dragabb,
    de szines kijelzoju,
    maris rengeteg app lesz elerhetora,
    mogotte all az iTunes a rengeteg tartalommal.
    Es a Kindle csak egy e-reader.
    Raadasul nem akartak a sajat termekeiknek konkurenciat csinalni.
    Ezert pozicionaltak az iPhone es a MacBook koze. (A legtobb netbook gyarto azzal kuszkodik hogy a sajat laptop kategoriaja ellen jatszik a netbookjaval es raadasul a nyeresege is kisebb rajta.)
    DE NEM TABLET!!! Ezert is iPad a neve!
    Ha megfigyeltetek a bemutatast akkor Steve Jobs kiemelte hogy csak 6-7 dologra akartak funkcionalni. Kepnezegetes, e-mail, filmnezes, zenehallgatas, jatek, bongeszes, szovegszerkeztes es meg volt valami de most nem jut az eszemben.
    Es ezekben tenyleg jobb a telefonnal mert angyobb a kepernyoje jobb az uzemideje es elerheto ra az Office megfeleloje az iWork.
    De jobb a laptopnal hordozhatosagban, uzemidoben, es nagyobb fun a hasznalata (nekem, mert en imadom az iPhone-omat). NEM laptop vetejtarsnak terveztek. Es a netbook-ot sem fogod tobb mondenre hasznalni, de ezen legalabb tudsz jatszni.
    Es kiemelem megegyszer hogy ezt nyugati penztarcahoz gyartottak. Nem a magyarhoz.
    Az iPhone-t is tok jo csomaggokkal lehet megkapni pl a Angliaban. Ami ott nem szamit draganak.

    Azon vitatkozni hogy a mac-nel mi jobb vagy roszabb, az teljessen ertelmetlen. Olyan mint azon vitazni hogy a linux v. a windows jobb-e. Ugyanis az a kerdes, hogy mire akarod hasznalni es hogy ki akarja hasznalni?
    Egy mezei hetkoznapi ember megelekszik azzal, hogy ra installalja az app-ot es mukszik neki.

    Az apple-t nyugaton hasznaljak zene szerkeztesre, a mozi iparban es az ujsagirasban. Mert ott ez a meno es az elfogadott (Final Cut Pro, FinalDraft). Nem mundenhol, de a legtobb helyen. (Mert ugyanis biztos hogy valaki hasznal windowzosat is, csak a kotekedok kedveert)