Justil#52
nem nagyon akarok belefolyni a vitába, de azt látom, hogy 1 picit el vagy tévedve, az operát és a testreszabhatóságát illetően. csak azért írom, amit írok, hogy tisztábban láss, mert sztem a többieknek, akik az operát védték, nem esett le, hogy elbeszéltek 1 kicsit egymás mellett.
szóval, szerintem sanyixnak nem azért nem volt szüksége az operát mindenféle pluginokkal felvértezni, mert nincsenek extra igényei, hanem mert az opera gyárilag tud sokmindent, amit az ff/króm csak pluginokkal. ha rákeresel a GOOGLE-ben :) akkor találsz nagy csomó táblázatot, ahol szépen kivesézik azoknak, akik ff-ről operára, vagy operáról ff-re váltanak, hogy melyik opera funkciónak melyik ff addon felel meg, és fordítva. tehát az opera "beépítetten" sokkal okosabb, mint 1 csupasz firefox, a firefoxot meg addonokkal könnyen fel lehet okosítani az opera szintjére, és hát mondjuk sokkal nagyobb tudással is fel lehet vértezni, de nyilván 1 bizonyos számú addon megléte után ténylegesen elkezd lassulni. nekem kb 10 van fent, extrém esetben 15, de az új 3.6-os róka ezekkel együtt is elég jól bírja.
ezen kívül pedig mint az ff addonjai, mind az opera képességei között van olyan, ami a másik "platformon" csak részlegesen, vagy kevéssé replikálhatók, ezeket általában a fent említett összehasonlító táblázatokban szintúgy jelzik.
jómagam ff 3.6-ot használok fő böngészőnek, de fent van a króm és az opera is, bár nem a legújabb, illetve az IE tesztelésre.
szeretem a foxot, nekem tökéletesen megfelel, de ettől még elismerem, hogy az opera nagyon jó kis browser, és a chrome is kezd feljönni, egyre használhatóbb.
igazából a különbségek nem annyira számottevőek, amiért érdemes lenne itt fightolni. ha egyik másik böngésző olykor lemarad, és a többi elhúz, az csak jó, a versenyt tartja életben, aminek segítségével mindegyik fejlődik, ami végtére is nekünk, end-usereknek a legjobb.
szóval mindenki használja azt, amit akar, abban meg azt hiszem közösen megegyezhetünk, hogy az IE egy rakás fos, a másik 3-mal egy lapon sem említhető (kivéve ha az elterjedséget nézzük). na aztán meg van még ezerféle tök ismeretlen kis böngésző, amiket én nem ismerek, de úgy hallom van 1-2 amelyik egész jó, és az IE-nél valszeg bőven van jobb még azok között is.