119
-
cousin333 #77 És akkor most versenyezzünk, ki állíja vissza egyszerűbben az eredeti elrendezést... Nekem két gombnyomás (a kettőt egyszerre) és 4 kattintás kellett hozzá. A legrosszabb esetben... :) -
cousin333 #76 Az Opera 10.5-ben pedig alapból nincs fejléc Vista és 7 alatt.
Amúgy, ami a bővíthtőséget illeti...
Ha szeretnél valami új funkcionalitást, akkor mondjuk itt és itt találsz néhány extra gombot amit fel tudsz használni. Ha kevés lenne, te is tudsz csinálni sajátot...
Greasemonkey szinte mind megy, ahogyan írhatsz userJS-t is (NoScript is van...). -
cousin333 #75 "Az volt a baj, hogy a jelenlegi helyéről akartam egyből az új helyére mozgatni a gombokat,"
Az volt a baj, hogy közben nem nyomtad le a Shift-et... -
cousin333 #74 Ez a "régi", azaz 10.10-es Operával készült. A menü gombot kivéve minden megcsinálható gyári Operából. Elvileg léteznek olyan megoldások, amikkel a fejléc is eltüntethető, ennyire most nem mentem bele, elégedj meg az utóbbi 5 perc eredményével, elvileg nagyban hasonlít a tiédre. A témával még lehetne játszani. természetesen a kezelése egérmozdulatokkal zajlik, amik szerencsére szintén alapból benne vannak.
képernyőkép
Ha esetleg te is szeretnél ilyet, és van Operád, akkor indítsd el, nyisd meg ezt a linket, OK-zd le, és élvezd :). -
#73 vagy a magyaropera blogon lehet ilyesmikről olvasni. -
#72 mint mondom, én leszarom. Teljesen megfel a 10.5 fülsávos megjelenése. A nagyobb változtatásokról cousin333 tud, ő linkelt ilyet múltkor is.
De én is tudok párat. Opera telepített mappa, styles, skin, ui tele inikkel. Na vajon mire valók? Nem sok választás lehet... -
slickboy #71 "Sok beállítási lehetőség van Operában is, csak sokan nem tudják" Ez nagyon szép és jó, de végre valaki felfedhetné a nagy titkokat, hogy merre és hogyan? -
#70 Sanyix: (grafikuskari vs cpu)
ez így ok is, ez így ebben a pillanatban jól is hangzik, egy két grafikai funkció, kis töredezett mentes nagyítás, sima scroll, ilyen apró finomságok. De miután továbbgondoljuk az egészet, ha megnyílik nekik ez a térség is a komoly hardware terhelésre, tudod hogy nem nagyon fogják visszafogni magukat, az igények megnövekedése fogja a hardware-t is húzni folyamatosan, pont mint a játékiparban mostanság megy. Nem feltétlen lesz jó ez mezei usernek, hogy minden netes program/oldal miatt gépet kell újítania. Szerintem jobb nekünk még az információt és a lényeget kapjuk a netezéssel, és megkímélnek a csilivilitől.... na de kár ezen parázni, a folyamat megkezdődött eleve, csak idő kérdése és neten is ugyanez alakul majd ki.
"Te leszarod amit írnak, vagy csak nem tudsz szöveget értelmezni?
Le lett írva 5x legalább hogy mindet lehet variálni külsőben és belsőben egyaránt, csak te erről nem tudsz."
hát legjobb hozzáállásomra, de eddig még nem tudtál kézzelfogható bizonyítékot mutatni, pl legyen csak külső, linkelj légyszíves egy olyan kompakt sáv felállással operáról képet, mint én tettem lent a firefox-ról. Mindjárt meggyőzve fogom érezni magam, kézzelfogható bizonyíték ellenében meg engedd meg hogy csak ne higgyek, a szépen lefektetett szavaidnak. Ha a külső testre szabhatóság letudva, akkor mehetünk a belsőkre is, de csak szépen apró lépésekben. -
#69 slickboy: á menni fog már látom, kb ez az egész lényege ahogy le is írtad. Rakosgatsz a dobozból a sávokra (vagy vissza) ami tetszik, és ahova tetszik. -
slickboy #68 Az volt a baj, hogy a jelenlegi helyéről akartam egyből az új helyére mozgatni a gombokat, de előtte vissza kell tenni a testreszabás ablakba, és onnan az új helyre. -
#67 Már bocs de aki ilyen marhaságokat ír: "Inkább a takarékos proci dolgozzon ezeken a dolgokon, sokkal kevesebb energiát fogyaszt ha néha picit dolgoznia kell jobban, mintha a grafkarit is elkezdenénk járatni minden extra melegedésével az ilyesmikre." arról rögtön látszik hogy halvány lila gőze nincs az egészről.
Tudod kisbarátom, egy grafikus kari, másra jó mint egy cpu. Egy gpu nem egy cpu nagy fogyasztással(gondoltad funból csinálnak nagy fogyasztású cpu-t gpu néven és eladják? :D) hanem más.
Gpu bizonyos feladatokra nagyságrendekkel hatékonyabb, számítási teljesítménye, egy-két nagyságrenddel nagyobb lehet.
Tudod amikor gpu-ra bízzák a grafikus számításokat (akár böngészőben, és akár a 2d-t is), ami szerinted hülyeség, az igazából azért jó, mert egy 30 w-os maximális fogyasztású gpu alsó kategóriás gpu(de lehetne itt egy 180w-os fogyasztású csúcskártya is), mondjuk 2%-os terheléssel elvégzi ezeket a számításokat energiatakarékos módban maradva 10w fogyasztással, addig ehhez egy 65w-os cpu-nak ami 30-at fogyaszt energiatakarékos módban, rá kell kapcsolnia mondjuk 50w közelébe.
Ergo ugyan azt a feladatot egy gpu kevesebb fogyasztással elvégzi mint egy cpu.
Ez az amiről nem tudsz, és lehülyézed azokat a fejlesztőket, akik nem jókedvükben találták ezt ki, csak mert te megnézted a krízist és közben a gpu sokkal többet fogyasztott (egyébként 10-100szor annyi számítást is végzett el mint a cpu, csak te erről nem tudsz).
Nem akarod megmondani a fejlesztőknek hogy a gpu-s video dekódolás is mekkora marhaság, ha a proci is megcsinálja? Mert kb ugyan az helyzet vele mint a böngészős hw gyorsítással...
"és nem feltétlen vannak megelégedve az átlagosítással és azzal hogy nem tudják variálni bármit ami eszükben jut a belsőben és külsőben egyaránt."
Te leszarod amit írnak, vagy csak nem tudsz szöveget értelmezni?
Le lett írva 5x legalább hogy mindet lehet variálni külsőben és belsőben egyaránt, csak te erről nem tudsz.
-
slickboy #66 Köszi. -
slickboy #65 Wáááá, asszem sikerülni fog. Tehát miután feltettem Hide Captiont, jobbegérgomb, testreszabás. A megjelenő ablakban nincs M betű. De oda lehet tenni, vagyis le lehet venni jelenlegi helyéről és visszapakolni a "dobozba", hogy onnan máshova lehessen tenni. Csakúgy mint az összes többi gombot meg a keresősávot is. -
#64 slickboy: ne telepíts semmit, legrosszabb esetben is csak uninstall a plugin és vissza jön minden. Szóval fent van a Hide Caption, nyiss ki minden sávot, bookmarks, menu, navigation, és úgy jobbkat és customize ahol csak megengedi.
Ott a drag and drop menu ben tuti megtalálod az "M" betűt is (valahol lent keresd) és a window kezelő 3 gombot is, ha be van kapcsolva a Hide Caption plugin. Ha nincs bekapcsolva, normális hogy nincs ott semmi. A többi, könyvjelzők meg address bar meg eleve ott van, csak mind húzd rá a menu sávra, a window kezelő gombok mellé. Ha minden kint van ami kell, csak kapcsold ki a többi sávot ami nem kell, egyedül a menu maradjon ahova pakoltál mindent, na meg maga a tab bar. Megy így? -
#63 Adblock-ot ismered? Tökéletesen működik operával. -
#62 Jó, elolvastam még a 2 utolsó kommentedet is, én feladom, te nyertél. Belefáradtam az irkálásba. =) -
slickboy #61 Nana, azért ne essünk egymás torkának. Operát is használok, de nem sikerült úgy testreszabnom, mint ahogy Foxot tudom. Lehet ez a hozzá nem értésem, de hiába mondja minden Opera szakértő, hogy pedig mennyi beállítási lehetőség van benne, ha egyszer az egyszeri júzer (pl. én) nem képes előcsalogatni azt. Nézegettem magyar Opera oldalt, javasolják a mindenféle szkriptek ide-oda könyvtárba másolását. Ez lehet hogy ugyanazt eredményezi, de nem egyszerűbb egy plugint két kattintással feltenni, telepíteni?
Amúgy meg reklámblokkolással próbálkoztam Opera alatt és a hivatalos magyar oldalon is elismerték, hogy ebben még nem érte utol az Opera a Foxot. Valami ini fájlt kellett bemásolni kézzel a 20. almappába és akkor működött valahogy. Szerintem ez nem nevezhető korszerű megoldásnak. Tehát én nem vitatom Opera kvalitásait, csak végre tegyék felhasználóbaráttá és egyszerűvé a beállítások kezelését. -
#60 Sanyix tesó te vagy az én emberem. :D Egy két hozzászólásból le tudod mérni az ember foglalkozási körét, értelmiségét és, informáltságát, és így tovább. Mit nekünk Google bigbrother meg statisztikát. =) Legalább most már kezdem érezni mire figyelmeztettek a többiek.
"Te olyan felhasználó vagy aki a 0 tudásával megmondja hogy a fejlesztők miért hülyék, miért nem jó dolgokat találnak ki."
pontosan ezt mondom, a fejlesztők kitalálnak dolgokat amik jók, de attól még nem alacsonyítanám le az "átlagembereket" sem, mindenkinek vannak nagyszerű 5letei és igényei. Te mint látod vakon meg vagy győződve azon, hogy amit a fejlesztők nem tettek bele a programba, vagy nem gondoltak rá, az nincs is úgy, az biztos nem is kellhet! :)
Akkor elmondom hogy a csomó Chrome és FF felhasználó pedig pontosan ezeket az apró értelmetlen, felhasználók által kiötlött 5letekért vannak az mellet, amit szeretnének, és nem feltétlen vannak megelégedve az átlagosítással és azzal hogy nem tudják variálni bármit ami eszükben jut a belsőben és külsőben egyaránt.
-
#59 Ne erőlködj, ne próbálj okoskodni ha nincs miért.
"Ha valami extra kell, így jártál. Szerencséd van ha 1x kiadnak egy újabb verziót és ha véletlen benne is van amire annyira vágytál, örülsz."
Még egyszer leírom. Gyárilag sok van bennük, DE van plugin is, lehet hozzá letölteni. Neked nem sikerült rájönni erre, de attól még van.
"hogy IE meg Opera egy megközelítés, egy általános igény belövés, a Chrome és FF meg egy teljesen modulárisabb rendszer, úgy építed a funkciókat és a kinézetet ahogy neked jól esik."
Ugyanolyan moduláris rendszer mind, max megint csak te nem tudsz ezekről, mint már írták. Konkrétan az ie még modulárisabb mint a kedvenc ff-ed. Activex mond valamit?
Azok amikről nem tudsz ne állítsd már ténykényt hogy olyan nincs. -
#58 Így van, eltaláltad. Ami ff-nél "extra" igényként jelenik meg, az operában alap. -
#57 Justil: nem vita ez, beszélgetünk az emberekkel.
nem beszélek én el mellettük, nagyon is tudom hogy gyárilag az opera támogat egy csomó mindent, sokáig használtam is. Azt mondom hogy nekem ezen felül egy kiló dologra szükségem van, nem lehet 1 napon említeni a kettő hozzáállást. Azért említettem IE-vel egyszerre, mivel ott is gyárilag vannak rád sózva funkciók (sokkal kevesebb beépített funkció, tény, de az alapelgondolásról van szó), ha tetszenek ha nem. Ha valami extra kell, így jártál. Szerencséd van ha 1x kiadnak egy újabb verziót és ha véletlen benne is van amire annyira vágytál, örülsz.
A másik kettő böngészőt meg úgy alakítod bármikor ahogy az neked jól esik, olyan extra funkciókat szerzel, vagy írsz hozzá amit csak elképzelsz. Erről beszéltem, hogy IE meg Opera egy megközelítés, egy általános igény belövés, a Chrome és FF meg egy teljesen modulárisabb rendszer, úgy építed a funkciókat és a kinézetet ahogy neked jól esik. -
slickboy #56 Ja és, hogyan lehet egyáltalán kikapcsolni keresősávot, ahol lehet a keresőszolgáltatók közül választani? Erre se tudok rájönni. -
#55 Látszik 1 bites júzer vagy, semmit sem értesz se a fejlesztéshez, se a gépekhez.
De attól még mindennek van haszna, csak te nem látod. Te olyan felhasználó vagy aki a 0 tudásával megmondja hogy a fejlesztők miért hülyék, miért nem jó dolgokat találnak ki. Ez különösen az utolsó mondatodra igaz, ami erősen nevetségesen marhaság.
"e vannak emberek akiknek nem felel meg az átlagnak beállított és kellenek nekik extra funkciók, szeretnének személyre szabni."
Egyrészt az "extra funkciók" mind alapon megvannak az operába(pl olyan hogy noscript nemkell bele, mert benne van, évek óta, mint az adblock is). És mint írtam kipróbáltam, és nem úgy van ahogy írtad ;)
Személyre szabáshoz mióta kell plugin? ff-ben még a kattintáshoz is külön plugin kell? :DD
"akkor kár szót váltani róla, nem fogunk sehova jutni." így van, amíg te azt hiszed csak ff-et lehet testreszabni, más böngészőknél ennek utána olvasni büdös, addig tényleg nem. De ne hangoztass olyat ami nem igaz. -
slickboy #54 Na még mindig én szerencsétlenkedek itt. Először is 2 féle hide caption plugin van, a második valami smart izé, de ha jól látom nem azt tetted fel. Elöljáróban, legutolsó FF verziót használom, tehát nem azzal van a gond. Minden általad javasolt plugin működik, de ez a Hida Caption kifogott rajtam. Feltettem, oké, felül megjelenik az M betű, de az onnan mozdíthatatlan. Jobbegérgomb, testreszabás, de ott nem jelenik meg a gombok között, mint odébb helyezhető elem, sőt még előre-hátra meg efféle gombok se. Ez normális? Pedig sose szoktam piszkálni. Telepítsem újra egész Foxot? Help! Küzdök addig is, de mondjál már valami okosat ami segítene. Köszi. -
#53 ZeGa, #35 hozzászólásomat olvasd, teljesen tisztában vagyok vele hogy ez a jövő. Ha valaki akkor a google nyomatja a legjobban ezt, a cloud computing-al és a többi őt támogató cégekkel a háttérben.
Amúgy ha bevezetődik a standarb-ba, minden böngésző ezt fogja használni, nem nagyon lesz alternatíva ami nem, mivel senki nem akar majd lemaradni. Csak belegondoltam, hogy vicces lesz nézni, azért kell majd erősebb laptopot cserélnünk és asztali gépet újítani, erős videokarit vásárolni, hogy ne szaggatjanak rajta a böngészett oldalak, webes applikációk. :)
A végén úgy is azt fogom használni ami jól esik, ha igényt fogok tartani azokra a hardveres gyorsított cuccokra akkor nyilván, teljesen érthetően használgatom majd őket én is. -
Justil #52 nem nagyon akarok belefolyni a vitába, de azt látom, hogy 1 picit el vagy tévedve, az operát és a testreszabhatóságát illetően. csak azért írom, amit írok, hogy tisztábban láss, mert sztem a többieknek, akik az operát védték, nem esett le, hogy elbeszéltek 1 kicsit egymás mellett.
szóval, szerintem sanyixnak nem azért nem volt szüksége az operát mindenféle pluginokkal felvértezni, mert nincsenek extra igényei, hanem mert az opera gyárilag tud sokmindent, amit az ff/króm csak pluginokkal. ha rákeresel a GOOGLE-ben :) akkor találsz nagy csomó táblázatot, ahol szépen kivesézik azoknak, akik ff-ről operára, vagy operáról ff-re váltanak, hogy melyik opera funkciónak melyik ff addon felel meg, és fordítva. tehát az opera "beépítetten" sokkal okosabb, mint 1 csupasz firefox, a firefoxot meg addonokkal könnyen fel lehet okosítani az opera szintjére, és hát mondjuk sokkal nagyobb tudással is fel lehet vértezni, de nyilván 1 bizonyos számú addon megléte után ténylegesen elkezd lassulni. nekem kb 10 van fent, extrém esetben 15, de az új 3.6-os róka ezekkel együtt is elég jól bírja.
ezen kívül pedig mint az ff addonjai, mind az opera képességei között van olyan, ami a másik "platformon" csak részlegesen, vagy kevéssé replikálhatók, ezeket általában a fent említett összehasonlító táblázatokban szintúgy jelzik.
jómagam ff 3.6-ot használok fő böngészőnek, de fent van a króm és az opera is, bár nem a legújabb, illetve az IE tesztelésre.
szeretem a foxot, nekem tökéletesen megfelel, de ettől még elismerem, hogy az opera nagyon jó kis browser, és a chrome is kezd feljönni, egyre használhatóbb.
igazából a különbségek nem annyira számottevőek, amiért érdemes lenne itt fightolni. ha egyik másik böngésző olykor lemarad, és a többi elhúz, az csak jó, a versenyt tartja életben, aminek segítségével mindegyik fejlődik, ami végtére is nekünk, end-usereknek a legjobb.
szóval mindenki használja azt, amit akar, abban meg azt hiszem közösen megegyezhetünk, hogy az IE egy rakás fos, a másik 3-mal egy lapon sem említhető (kivéve ha az elterjedséget nézzük). na aztán meg van még ezerféle tök ismeretlen kis böngésző, amiket én nem ismerek, de úgy hallom van 1-2 amelyik egész jó, és az IE-nél valszeg bőven van jobb még azok között is.
uff. -
#51 Én nem azt mondtam, hogy a nagyítás és a görgetés emészti fel a procit. És akár mit is mondasz ez a jövő, és előbb utóbb (inkább előbb) a többi böngésző is támogatni fogja, akkor leszek kíváncsi, hogy mit mondasz, vagy akkor is azokat a böngéket fogod használni, amiben nem lesz hardveres gyorsítás? -
#50 Sanyix:
"Normális böngészést nem lehet nézni noscripttel, mert a fele lemarad az oldalnak."
pontosan ez a cél, a felét az egész oldalnak, ami teljesen nem érint és szemét kivágjam a csába. Nagyon is tökéletesen működik. 1-2 fehérlistás oldalam van amit megengedek hogy működjön, a többiből meg csak akkor kapcsolom be az extrákat ha nagyon akarok valamit rajta, amúgy ne dobjon az arcomba nekem semmit.
Nézz meg egy agyonzsúfolt myspace oldalt (példa csak), kit érdekelnek a mindenféle belinkelt reklámok meg mozgó szemetek? Azért néztem oda, hogy meghalltatjak 1-2 dolgot, illetve elolvassak valamit. A 4/5ötöde meg felőlem be sem kell hogy töltődjön, ezzel is egy csomó időt és fárasztást spórolok meg magamnak. Nagyon hasznos a noscript, csak tudni kell használni, kezelni a fehér listát. Az hogy teljesen kizárjuk a javascriptet minden esetben tényleg nem vezet sehová, de itt nagyon nem erről van szó, és full működő oldalakat tudunk tekintgetni, csak a szemét nem lesz ott. -
#49 jó na, már vagytok 3an, a pármilliós FF vagy IE felhasználókhoz képest :). Ha sokáig várunk lehet összegyűlik még tízen pár ember. Eleve úgy is hangzott a mondatom, hogy "Nem sokan használnak ugye pre alpha verziókat semmiből", nem azt mondtam hogy senki, hanem hogy elenyésző a számuk.
Sanyix: az 1 dolog hogy nincs igényed rá és soha nem láttad szükségét. Ezzel érvelnek az IE felhasználók is, nekik jó minden úgy ahogy van. De vannak emberek akiknek nem felel meg az átlagnak beállított és kellenek nekik extra funkciók, szeretnének személyre szabni. Nyilván te az előző csoporthoz tartozol, ismerek még ilyen embereket, ha nem érint a kérdés és nem tudod átlátni miről is maradsz le, akkor kár szót váltani róla, nem fogunk sehova jutni.
ZeGa: hát egy nagyítás és a görgetés nem tudom milyen komoly proci tartalékokat emészt fel nálad, szerintem egy átlagos gépen az ég világon semmi komolyat ami nem férne bele. Gyenge laptopokon meg ugyan senki nem szeretné szerintem, hogy még inkább a szerencsétlen integrált grafraki terhelődjön. Inkább a takarékos proci dolgozzon ezeken a dolgokon, sokkal kevesebb energiát fogyaszt ha néha picit dolgoznia kell jobban, mintha a grafkarit is elkezdenénk járatni minden extra melegedésével az ilyesmikre. -
#48 juj kihagytam a "wannabe" szócskát :\ -
#47 Normális böngészést nem lehet nézni noscripttel, mert a fele lemarad az oldalnak.
"alig van oldal amiben neked komplex grafikák"
Hát én pedig úgy látom elég komplex grafikák vannak az oldalak nagy részén, ne abba a google low akármis nézetbe nézzed a dolgokat.
Amúgy 2d hw gyorsításról hallottál már? Bizony az előbb volt mint a 3d. -
#46 nekem is elsődleges :) -
#45 "ugyan mennyire szabhatod testre a kedvenc Operádat" nagyon, annyira hogy a nagy részéről nem is tudok, néha linkelnek szépeket, én meg csak nézek hogy ilyet is tud?
"Opera és a pluginozhatatlansága meg... De hajrá, várom az érveket."
Nemtudom mi baj van a pluginozhatásával, mert egyszer próbáltam ki egyet, az 1 kattintás volt, amúgy soha nem volt szükségem rá. 1 kattintás bonyolult? -
#44 Tévedsz, mert nekem is az elsődleges... Egyébként hardveres gyorsítás nem csak a 3d-s forgó cuccokra való, ahogy te mondod, hanem pl.: folyamatos görgetés, nagyítás és még a prociról is leveszi a terhet. -
#43 trabantom sincs, 2-ből 0 eddig próbálkozz még te "arisztokrata" :D
-
#42 cousin333 #38:
annyira "friss" az opera 10.5 hogy még ki sem adták... xD, ha normális böngészést nézzük akkor a FF adblock és noscriptel minden fölé emelkedik eleve, alig van oldal amiben neked komplex grafikák vagy akár valami 3d-s cuccos forgolódások vannak. Majd a jövőben valahol talán, de addig meg kár ezekről beszélni. Igen a peacemaker és az ilyen tesz oldalak javascripteket mérnek, de mondjuk javascript azért elég lényeges hozzátartozója jó pár oldalnak, így valamilyen szinten releváns eredményt mutat.
"Ez az elsődleges böngészőm... :)"
hú, de sokan vagytok hallod most már egymagadban :) -
#41 chrome vicces cucc. már a telepítője is hibaüzenettel kilép :D -
#40 cousin333 #37:
hát pedig elég sokat olvastam utána és sok tényezővel tisztában is vagyok. Ha te kizárod a google scripteket a böngészésből, ugyan nem tud veled semmit kezdeni. Ha a keresőjét használod, megint te választottad. Annyira fogsz elmenni, ameddig szeretnél. Jó hallgatni amúgy a világvégét kiáltókat, nem tudom mennyire volt jó nekünk microsoft vagy egy más feltételes monopol helyzetben, egy google sokkal átgondoltabban cselekszik és jobban nézi hogy rugdossa a fejlődést mint szinte bármelyik cég, akik csak ülni szeretnek a babérokon és lehúzni. Ha már választanom kell, akkor 100x inkább egy olyan cég aki tényleg innovatív és figyel minden igényre, mint akik alig hoznak valamit az asztalra, csak rókabőrt húznak mindenről és jóóó szép summát kérnek el, bármit is szeretnél használni vagy vásárolni.
De fejtsd csak ki nyugodtan, miért is olyan rossz nekünk hogy fejlődik végre a legtöbb netes cucc, és gyakorlatilag a legtöbb szolgáltatása teljesen open source és ingyenes. -
cousin333 #39 "Majd meglátjuk amikor kijönnek a stabil verzióval mennyire tartják ezt meg"
Ne aggódj, nem lesz lassabb a végleges sem. ;)
"Nem sokan használnak ugye pre alpha verziókat semmiből, legalább is semmi komolyra."
Ez az elsődleges böngészőm... :) -
cousin333 #38 úgy néz ki nagyon nem vagy képben sebesség terén, a friss termékekben.
Hát, a későbbiek alapján úgy néz ki, hogy te voltál kissé elmaradva. Mondjuk SG-ről nem tudhattad meg, mert eddig egy árva karaktert sem írtak a 10.5-ről.
A Peacekeeper teszt nem veszi figyelembe a Complex Graphics alteszt eredményét, mert a canvast nem minden böngésző támogatja még (értsd: IE nem támogatja), pedig...
Egyébként pedi egy ilyen teszt nem jellemzi az adott böngésző sebességét.