• Ahoy
    Viszont régebbi gépeken, netbookokon, illetve battery saving módban használva a notebookot (pl 800 mhz-en) nekem végigcsinálva ugyanazokat a műveleteket, FF-nél 70% proci volt átlagosan, IE-nél 70-80%, Chrome-nál ~40-50%.

Meg ami nekem egy lassabb vinyós, 1-2 GB RAM-os notebookon nagyon fontos, az a böngésző indításának a sebessége. Itt viszont Chrome elveri rendesen az FF-et. Kb notepad szerűen áll fel, pedig egy csomó plugin van bele már integrálva (amit én FF-ben használtam, jelenleg mindent megtaláltam alternatívaként) Sokan mondták, hogy azért ilyen gyors a Chrome, mert fapados és nulla plugin van benne. Hát itt most cáfolódott ez.

Viszont a 4 magos asztali gépek korában, már tök lényegtelen a sebesség. Ott FF és Chrome is ugyanúgy száguld, és kijöhet az FF tudásának előnye. Még nálam is, pedig én a Phenom II X4 955 BE-met legtöbb esetben 800 Mhz-en használom, netezés alatt.

Tehát a megoldás, egy FF Lite lenne, egy nagyon lecsupaszított új alapokra helyezett verzió, régebbi gépekre és netbookokra, vagy energiatakarékos üzemmódra. Remélem valami hasonló megoldás megvalósul, mert így sokan fognak átállni a Szemüveg másik oldalára :D