tobi180#64
"akkor ne kövesse a légvédelem?" Nem tudok allastfoglalni, mivel nem ertek hozza, csak azt latom, es a peldat is ezert hoztam elo, hogy utana lett atjarhato az egyiptomi legvedelem.
A 10-15 m-en kozeledo celt nem is a nagyhatotavolsagu radarnak kell meglatnia, erre megvannak a megfelelo eszkozok, mint pl. a kismagassagu radar vagy a vizualis megfigyelo. Eppen errol irtam (csak ugy latom, mindenaron kotozkodni akarsz :-))), hogy hiaba volt orult surusegu az iraki rendszer (gyanitom, becsulettel zavarhattak is egymast), az elso tamado hullam sikere megmutatta, hogy az iraki legvedelem nem volt jol megszervezve.
Az SR-71-et eppen arra hoztam fel peldanak, hogy meg egy ilyen, kiveteles kepessegu felderitogeppel sem mereszkedtek be olyan terulet fole, ahol a legvedelmi rendszer normalisan ki lett epitve.
Meg egyszer megerositenem, hogy rendszerben kellene ertekelni az esemenyeket, mert szep dolog mondjuk a nagyhatotavolsagu radarok darabszama, de onmagaban nem feltetlenul mutatja a valos allapotot. Ahogy a lelott repulogep is erdekes egy szempontbol, de az oltalmazas nem azt jelenti, hogy lelovom az ellenseges repulogepet, hanem az, hogy megakadalyozom feladatanak vegrehajtasat.