• Epikurosz
    #105
    Indiana News (www.indynews.com)

    „Tisztítja fegyvereit” egy republikánus szenátorjelölt Indianapolisban – írja az Indiana News. Richard Behney, aki vízvezeték-szerelő cége éléről csupán pár hónapja érkezett a politikai küzdőtérre, egy fegyvertartási jogokért kiálló csoport előtt tett igen különös megjegyzéseket.

    „Üzenetem van Barack Hussein Obama és Evan Bayh (a helyi demokrata szenátor, akinek helyére Behney pályázik) számára: 2010 nem a kihívás, hanem a nagytakarítás éve” – mondta a fegyvertartók előtt. „Remélem, hamarosan új arcokat fogunk látni, mert ha nem, akkor úgy érzem, ideje kipucolni a fegyvereket, és készülni a nagy előadásra. Komolyan beszélek” – mondta a republikánus politikus a YouTube-ra is felkerült előadásában.

    Behney később azt nyilatkozta egy televíziós interjú során, hogy senkit nem akart megfenyegetni, csupán az indianai lakosok véleményét és félelmeit szerette volna hangsúlyozni. A politikus kifejtette, úgy véli, a felelőtlen és határtalan kormányzati költekezés Haiti sorsára juttathatja az Egyesült Államokat, összeomlott gazdaságot és társadalmat hagyva maga után. Egy ilyen állapotba került államban pedig csupán a fegyverek védhetik meg a polgárokat.

    „Ha az ország tovább halad ezen az úton, szó szerint saját magunknak kell majd megvédeni családjainkat” – mondta Behney. A férfi három másik republikánus jelölttel együtt verseng a szenátorjelöltségért.