Azt nem állítottam, hogy a Mass Effect 1 vagy a 2 hibátlan lenne (hibátlan játék nincs), viszont annyira egyben van az egész, hogy letehetetlen, és szerintem egy játéknál ez számít. Van olyan játék (rpg is jó sok) amiben van nyolcezer menü meg lehetőség, meg inventory meg amit akarsz csak éppen játékként nem működik csak annak a pár ezer HC arcnak akinek az az álma.
Magát a játékot viszonylag gyorsan kiveséztem de így is bőven tovább tartott mint mostanában bármelyik másik játék (és a Dragon Age-t sem húztam sokkal tovább). A többi az már viszonyítás kérdése. Nagyon gyenge inventory? Szerintem abszolút nem hiányzik inventory a játékból. Van a négy fegyvered meg a speciális képességeid és jónapot. És jól működik, az egész játék alatt egyszer sem jutott eszembe, hogy nekem most kéne egy inventory. Technikai hibával / buggal egyetlen egyel találkoztam, mégpedig hogy a társaid a lépcsőn is egyenesen állnak igy a hátsó lábuk lóg a levegőben, de ez egy könnyen megbocsájtható bűn, másba meg nemigen futottam bele.
Szerintem kezdj el vele játszani, utána megbeszéljük, de többen leírták már ez nem egy keményvonalas rpg, így minden amit ennek hiányaként / hibájaként rónak fel, az alapvetően téves.
Szóval a zárszóm nekem annyi, hogy egyben nézve a játékot, az élményt amit nyújt nálam simán 10/10