• Epikurosz
    Bevallom neked, pontosan nem számoltam utána ezeknek, mert mindig jönnek olyan fejszámolóbűvészek, mint halgatyó és a többiek, és nem szeretném elvenni a kenyerüket, meg jó látni, ahogy diadalt ülnek a lehengerlő bizonyítékok bemutatása után.

Amit biztosra állítok: egy komoly, tévéműsorainkat visszasugárzó és esetleg másokra is alkalmas (pl. műholdas telefónia, távérzékelés stb.) műhold megépítésére képes lenne Magyarország, és olcsó pénzért az oroszok fel is juttatnák az űrbe. Jelenleg is fizetünk a műholdas tévéműsorokért, így gazdaságilag teljes mértékben indokolt lenne egy komplex magyar műhold (nem az a maszat, amivel a BME-n bohóckodnak). Ami szintén fontos, hogy a műhold megépítésébe bekapcsolódhatna több hazai egyetem és vállalat, végre kapnának ők is valami érdekesebb feladatot. No, de visszatérünk megint oda, ami úgy látszik, hogy az alfa és az omega nálunk: a politikusaink bunkósága megakadályozza az ilyen projekteket. Pedig, még egyszer mondom, szerintem 5-10 év alatt megtérülne.