Justil#85
én nem vitatom, hogy a repszimek a legbonyolultabb játékok közé tartoznak. nekem elég is volt a flight simulator egyik részével pár óra, rájöttem h nem nekem való, de nem is ez a lényeg, hanem h tényleg összetett. meg gondolom van hozzá spéci joyod is, mert billentyűzettel cinkes lenne.
de ettől még kár leszólni az rts-eket. az 1 dolog, hogy a legtöbbjében működik a szókold rush stratégia, de nem muszáj élni vele. jó, mondjuk, ki vagyok én, hogy dumáljak, én nem szoktam a neten játszani, warcraft 3-mat is az epic storyért vittem végig, a bnetre pontosan azért nem mentem, mert tudom hogy ott csak a rush meg a noobozás megy (pedig megvolt eredetiben, tehát nyomulhattam volna). ha meg baráti társaságban lanparty van, ott meg lehet állapodni abban, hogy no rush, azt kész.
bizonyára az rts-ek nem képviselnek akkora komplexitást, mint egy repszim, de ettől még nem szar maga a stílus (nem mindig az egyszerűbb a rosszabb, persze összehasonlítani meg értelmetlen a kettőt).
Gothic 3-ról azért írtam, hogy bughalmaz, mert ezt olvastam, próbálni nem próbáltam, de majd lehet teszek vele 1 próbát.
Fallout 3-mat érdemes kipróbálni? :) RPG maradt vagy átment olyan RPG-nek nevezett shooterbe, mint a Mass Effect?