• Justil
    amúgy kajak számomra kicsit kétségbe ejtő a helyzet, ami ma a játékpiacon zajlik, és ennek - részemről legalábbis - semmi köze a pc vs. konzol témához (havernak van x360-ja, és ott detto ugyanezt tapasztalom).

egész egyszerűen az a bajom, hogy nem tud semelyik modern játék lekötni úgy, mint anno a bg, warcraft, diablo 2, stb. voltak jó kis shooterek is, mint pl a nolf, max payne, vagy a half life, esetleg a quake-k. aztán pl mai napig nagy kedvencem a populous 3. része, vagy a starcraft, hogy a warcraft 3-mat már ne is említsem. zseniális játékok voltak ezek...

nekem pár hónappal ezelőttig egy elavult régi vasam volt, így az utóbbi 4-5 évnyi játéktörténelemből kimaradtam, de egyre inkább az az érzésem, hogy nem hagytam ki sokmindent. pl a minap raktam fel a Far Cry 2-t, többen ajánlották. tényleg gyönyörű a grafikája meg az audiovizuális élmény remek atmoszférát varázsol a játéknak, de könyörgöm, hova lett a tartalom? és ezt nem csak a FC2 esetében éreztem így...
    régebben is voltak béna gammák, de azért jó eséllyel ha feltettem egy játékot, az lekötött napokra, vagy akár hetekre-hónapokra. most meg...egymás után próbálom ki az agyonhájpoltabbnál agyonhájpoltabb címeket (na itt a híres try-before-buy szlogen rohadtul érvényesül ám), és tényleg szépek, meg kidolgozottak - grafikailag. de jó, ha egy vagy két napot kibírok velük, aztán sivárrá, unalmassá válnak, és azon kapom magam, hogy vagy a régieket rakom vissza, vagy pedig ilyen pici, párszáz megás cuccokkal játszok, mert azokban legalább olykor némi ötletességet vélek felfedezni.

nemtom, hogy velem van a baj, és sorra kifogtam az újkoriak közül a béna játékokat, vagy tényleg ez a tendencia, hogy mindent a szemnek, és semmit az agynak? :(

ha valaki esetleg hasonló cipőben járna, mint én, ajánlhatna pár címet, ami kilóg a fenti sorból, azaz szép is, meg jó is...persze tudom ez szubjektiv, de mégis...