• Epikurosz
    #191
    "Én a jobboldalban is nagyot csalódtam mikor hatalmon voltak."

    Én is. Orbánék legnagyobb hibája volt akkor, és alapvetően most is, hogy képtelenek távlatokban gondolkodni (mindjárt mondok példát), és nem tudják megfogni azokat, akik erre képesek, pl. engem, vagy a hozzám hasonlókat.
    De ez egy általános hiba, ti. hogy a csúcspolitikát is agresszív, amúgy középszerű emberek csinálják. Ugyanezek vezetik a bankokat és a cégeket is. Ezt néha az egyetemeken első, 2,. 3. helyeken végzettek szóvá teszik, de elhallgattatják, lenyomják őket. Nem is olyan régen egy kirúgott IMF tisztségviselő csinált cirkuszt, ami tartott 3 napig.

    Ez az alapvető probléma!
    Ha erre nem sikerül megoldást találni, akkor egyik válságból a másikba bukdácsol az emberiség, és sok baj jöhet még.

    A fityiszre visszatérve: Széchenyi terv. Építsünk fürdőket orrvérzésig, majd jönnek a külföldiek, és adnak nekünk pénzt. Nekünk nem kell semmit dolgozni, főleg GONDOLKODNI NEM KELL!, legfeljebb ágyneműt cserélni a KÜLFÖLDIEK után.
    Épeszű ember gondolhat ilyent?
    Persze, voltak, akik jól jártak.

    Egy társadalom, ráadásul egy sok gonddal küzdő társadalom rendbetételéhez az ilyen kapkodás nem elég.

    Megmondom én a tutit!
    Olyannyira tuti, hogy egyes elemei híres gazdasági elemző cégeknél is megjelentek.

    1. Nagy államadósság. Ezt csökkenteni kell. Úgy lehet csökkenteni, hogy kevesebb import, több export. Mi adja az importot, amit ki tudsz váltani? Energiahordozók! Paks 2 gyorsan, napelemek, napkollektorok, szélturbinák, biogáz, biogáz, geotermika - nyomatni őket ezerrel. Ez még a technológiai fejlődésre is hatással van, munkahelyeket is teremt, csúcs iparágakat is húz magával, építőipart is serkenti.

    2. Közbiztonság. Ez a legkönnyebben megoldható, akár egy hét alatt. Csak politikai akarat kell. Ez alapfeltétele mindennek, enélkül semmi nincs, még napelemek sincsenek.

    A többiről máskor. Megyek megiszom egy teát. :-)