• Shakata
    Csak olvasgattam eddig, és egy pár dolog eszembe jutott.
    B0nFire. Azok alapján amiket írtál, nekem nagyon úgy tűnik, hogy a következtetéseidet rossz alapról indítod. Te egy dogmarendszertből kialakult világi szervezet csikorgó működését kritizálod (a gyónást semmibe vevő nénikével pl.,asszem te írtad, ha nem bocs [más kérdés, h szerintem a gyónás teljesen értelmetlenné vált.]) A kérdésem az, hogy hányszor rágtad át magad - és most téged szólítalak meg, de nyugodtan vegyétek általános kérdésnek - a Biblia Újszövetségi részén? Mondjuk csak Jézus szavain. Úgy elmélkedve róluk, hogy közben nem veszed figyelembe a 2000 év alatt rárakódott téveszméket? Ha egyszer elolvasod majd alaposan, szerintem meg fogsz lepődni. Ha pedig utána a két dolgot, mármint a szavai nyomán kialakult keresztény vallást (akármelyik egyházat mondhatnám) összeveted a SAJÁT szavaival, még inkább meg fogsz döbbenni. Néhány dologban köze sem lesz a kettőnek egymáshoz. :)
    Amúgy azt hiszem, hogy egy jó szándékú keresztény jó szándékkal akar megtéríteni. Ha te bízol egy márkában, pártban, filmben stb. te is meggyőzöd a haverjaidat, hogy inkább ezekre összpontosítsanak és ne a többire, továbbra is tiszteletben tartva a véleményüket, természetesen. Akkor egy életről, sőt továbbmegyek (hívő szempontból) egy ÖRÖKKÉ tartó élet megmentéséről naná, hogy meg akarja győzni azokat, akiket szeret. Az megint más kérdés, hogy sokan rosszul és rosszkor próbálkoznak.
    Hali