"Ezek meg hihetetlenül primitív, szűklátásra utaló érvek, te se haragudj." – Nem haragszom. Csupán azért egyszerűsítettem le a dolgokat, hogy egyrészt a begyepesedett hívők is fel tudják fogni, másrétszt pedig nem állt szándékomban egy 20 oldalas szakdolgozatban kifejteni a véleményem. A rövidségre és a tömörségre törekedtem.
"Csak fel kéne végre fogni, hogy a vallás élni tanít meg, és nem a világ keletkezését meg működését próblja megmagyarázni." – No, itt tévedsz te kurva nagyot, mert a vallás pont hogy a halál utáni élet reményében biztat arra, hogy a való életben a falatot is megvond a szádtól; a paradicsom idilli képével csalogat önsanyargató életre. És igenis a világ működését mindig megpróbálja a saját íze szerint magyarázni, lásd a világ teremtését!
Ha az életre nevelne, egy szavam sem lenne ellene. De pont az ellenkezőjét teszi, miközben a "Főnök" földi helytartói bűnöznek és dőzsölnek. Nagyon kevesen élnek közülük önmegtartóztató módon. Ők eleve úgyis a mennybe kerülnek – szerintük –, mert egész életükben "Istent" szolgálták.
Meg palotákban laknak. Nem vagyok rájuk irigy, fűtsék, ha bírják, de akkor ne hirdesse a világi szegénységet, és ne hitegessen a túlvilág boldogságával!