• Balumann
    Ezek meg hihetetlenül primitív, szűklátásra utaló érvek, te se haragudj. Az ember attól ember, hogy embernek született, és úgy él ahogy szeretne, ahogy a legjobbnak látja. A tudomány hátráltatása tényleg bűn, de szerinted most nincs hátráltatva a tudomány? A rákkal jössz, de azt figyelmenkívül hagyod, hogy a rák gyakorisága teljesen egyenesen arányos az ún. tudomány fejlődésével (szmog, egészségtelenebb életmód köszönhetően nagyon sok mindennek, a lassan több tartósítószert meg műanyagot tartalmazó ételeknek, stb.), a jelenlegi gyógyszeriparról meg most inkább nem is beszélek.

A hibáit észreveszed, de a pozitív tulajdonságait nem. Amíg nem volt DNS kutatás, természeti megfigyelések, az emberek mindigis hittek valamiben. Az egységes hittel közelebb hozta az embereket, számos dolgot megtanított, amivel jobban élhettek az emberek. A népírtás sajnos való igaz a IV-XIV. századig ezek mellett, sajnos.

"Minden papot utálok." Mi okod van utálni bármelyik papot is?

"Minden vallás hülyeség." Csak fel kéne végre fogni, hogy a vallás élni tanít meg, és nem a világ keletkezését meg működését próblja megmagyarázni. Az emberek egy része csak élni akar, boldogan más emberekkel, és leszarja hogy mi a valóság.

"A másságba és a kisebbségbe beletartoznak az ateisták is. Neked nem számít az ateisták érzékenysége? Majd ha a keresztények ezt elfogadják, akkor lesz ez a kérdés aktuális."
    Megintcsak nem értem miről beszélsz, én járok templomba énekelni, és nagyon jól tudják, hogy jópáran nem vagyunk hívők, nem megyünk áldozni, és jónéhányszor nem is csináljuk azt, amit a többiek. Mégsem kezdtek el egyszer sem téríteni, sem beszélgetni velem erről, mindenki elfogadja, hogy valaki hisz, valaki nem. Volt osztálytársam ment teológiára, mélyen hívő volt, soha nem beszélünk vallásról, hitről, nem kezdett el hirdetni, téríteni ő sem. A városban több alkalommal találkoztam én is keresztény térítőkkel mondjuk, az tényleg engem is zavart, de ők is ugyanúgy elfogadják ha nem vagy vallásos.

Az ember sajnos ilyen, ha úgy érzi, hogy ezzel segít más embereken, akkor megpróbálja (kivéve aki pont azért térít/terjeszt hülyeségeket hogy másokat befolyásoljon, irányítson, de azok ma politikusnak mennek).