RViktor87#26
Igen, elég sok bűne van/volt és lesz is az egyháznak. Egyszerűen mert emberből vannak a vezetők. Sok helyen lett elrontva az egyház. Egyébként normális dolog, hogy pénzt kér a hívektől. Vagy talán a fűtés ingyen van a templomban? Na és a papot aki a keresztelést és a temetési szertartást végzi az honnan kapja a pénzét? Őket is meg kell fizetni, és az egyházat nagyrészt a hívek tartják el. Ez tény és való.
Nem piszkálja a csőröm, hogy valaki látja ezeket a dolgokat, csak az zavar, hogy ítél emiatt, de úgy egész kompletten az egész egyházat. Az egyházba beletartoznak a jófej papok, és az egyházat támogató hívek is, és nem szeretem, ha valaki olyan felett ítélkezik, amit nem ismer közelebbről, vagy csak egy oldaláról. Na azért azt is nézd meg majd, hogy amit adakoznak a hívek, az hova folyik tovább. Nálunk, az én városomban eléggé nyomonkövethető, nem sikkasztanak, meg nem lopnak. Legalábbis nálunk biztos nem. Az egyház mocskos dolgairól én is tudok mesélni sajnos... de ez van, nem tudok mit tenni ellene. Isten majd ítélkezik mindenki felett, de ettől nem kell félni, ha helyén van a lelkiismereted. Nem azt mondom, hogy mindent Isten teremtett, hanem hogy amit teremtett abból lett minden ami most van. Végülis közvetetten mindent Ő teremtett. Emberégetés, boszorkányűzetés, keresztes hadjáratok... mind sajnálatos dolog. Egyik se volt helyes, de az időt nem tudnám visszaforgatni, hogy megakadályozzam, de ha vissza tudnám is, akkor is elég kevés lennék egymagamban. Szóval nagyon jól látod az egyház bűneit, de meg is lehet bocsájtani ennek a szervnek. Szerencsére az egyház képes változni, nem úgy mint a politikusok... "új szlogen: Ne ölj, csak más nevében!" ez nem az új szlogen lehetne, hanem a régi lehetett volna. Az egyház felszólal az abortusz ellen pl. Pár millióval több magyar lenne, ha nem lenne abortusz. Persze ennek is van előnye és hátránya. De inkább legyünk Magyarországon magyarok többen, mint egyéb kisebbség, és más nemzetiségűek (pl kínaiak). Az Isten fia honnan tudott volna mindent? ugyanúgy embernek született 0 tudással, és nem az volt a feladata, hogy új földrészeket fedezzen fel...
Hogy miért kellet elüldözni, meg megskalpolni? Mert lehet, hogy ez volt az érdeke, sajnos...
"Rosszat teszel: pokolra jutsz!" Nem egészen. Ha megbánod, és kerülöd a bűnöd lehetőségének újbóli bekövetkeztét, akkor valószínűleg nem. Másrészt meg lehet, hogy csak tisztítótűzre jutsz... A pokol az jó "érv", hogy miért tartsuk be a 10 parancsolatot. Ha az öreganyó normálisan, és komolyan meggyónja a bűnét, akkor nem fog többet lopni. Gyónás végén a bűnbánati ima: "Teljes szívemből bánom minden bűnömet mert azokkal a JóIstent megbántottam. Erősen fogadom, hogy ezután nem vétkezem, a bűnt és a bűnrevezető alkalmakat elkerülöm és a jóra törekszem..." Na ezek a mondatok után a nénikének nem kéne újból lopnia. De mégis teszi. Ami azt jelenti, hogy "hazudva" mondta a bűnbánati szöveget, ezért a feloldozás nem érvényes, és továbbra is él a bűne, amíg tényleg meg nem bánja, és kerüli a bűnre vezető alkalmat.
"Az egyház öl, pusztít, így számomra rossz." Mondd meg, hogy MOST kit és hogyan öl, és pusztít. Ez a múlt, nem a jelen. Hála Istennek :)