• EdDyBoy
    Nem szeretnék belefolyni a vallás, és a hit kérdésébe.
    De... :D
    Szerintem a Biblia nem más mint történelemkönyv, amiben mindent egy dologgal magyaráznak. Istennel. Mi sem egyszerűbb, mint arra, amit nem értünk szimlpán rámondani, hogy Isten tette. Lefordítva: Én sem tudom, fogadd el, hogy valahogy van.
    Sorolhatnám az EGYHÁZ ocsmánynál ocsmányabb tetteit a múltban, vagy a tagjainak tetteit a jelenben, de nem teszem. A tagjai ugyanolyan emberek, mint mi. Az EGYHÁZnak is csak egy propagandája van, mint a pártoknak. Gyűjtsünk minél több hívőt, akik majd adakoznak. Vagy adóznak (tized).

Direkt emeltem ki az egyházat, mert tényleg külön kell választani a HITet, a VALLÁSt, és az EGYHÁZat. Attól még bárki lehet példamutató jó ember, aki segíti a másikat, ha elítéli az egyházat, mint végrehajtó szervet.
    Érdekes módon egyik másik egyház sem mondott olyan fatális dolgot, hogy a Föld lapos, és égetett meg embereket, akik mást állítottak. Ez lehetne az új szlogen: Ne ölj, csak más nevében!
    RViktor87: Akkor sem volt igazuk, és az a dolog, amit a világ, és az emberek keletkezéséről kántálják, az is elég nagy maszlag. Racionálisan belegondolva: ha mindent Isten teremtett, akkor miért nem tudott róla a fia? Miért csak 1492ben fedeztük fel Amerikát? Az ott élő szintén Isten teremtményeit miért kellett elüldözni, megskalpolni? Miért zavarja az egyházat, hogy nem monopol a helyzete?
    Az egész Isten dolog másra nem jó, mint félelmet kelteni. Rosszat teszel: pokolra jutsz! De akkor minek a feloldozás, meg a gyónás? Bármit megtehetek, ha utána megtisztulok?
    Miért lop az öreganyó almát a szomszéd kertjéből, közvetlen a templomból jövet? Holnap megint arra jár, és majd meggyónyja. Az emberek nagy része kihasználja a feloldozást. Kihasználja a bűnöket, mert tudja, hogy utána feloldozzák. Azok is, akik az egyházat irányítják.
    RViktor87: Miért b**sza a csőröd, hogy valaki látja ezeket a dolgokat, és kimondja? Az egyház akkor lenne jó, ha nem érdekelné, hogy a szomszédjában mi történik. Ha PONTOSAN ugyanúgy gondolkodunk, akkor úgyis egy úton vagyunk, miért jó embereket más (a saját) útra terelni? Ha ez jó, akkor úgyis erre jönnek.
    Az egyház öl, pusztít, így számomra rossz.
    A 10parancsolat pedig mindenki számára alap kellene, hogy legyen, így úgy néz ki , ezt máshonnan lopták.
    A HIT jó dolog, de nehogy egy intézmény, vagy a félelem irányítson...
    Asszem elég hosszú lett... :D