• DjDano
    Leírok pár konkrétumot miért nem tudok megbarátkozni az Operával:

1. A címsor mellett elhelyezhető gombok száma szinte végtelen, csak épp a letöltések gombot hagyták ki a lehetőségek közül. Tudom az bal oldali panelen megjeleníthető, de az úgy nem kóser...

2. Maga a letöltések ablak egy külön tabon jelenik meg. Jobban bejön ha egy kis külön ablakban jelenik meg mint a Firefoxnál.

3. A tabokat nem lehet a címsor alá rakni.

4. Az ún, személyes sávval ugyanez a probléma, az is a címsor felett van, ami nagyobb baj, hogy nem lehet egy egyszerű drag and drop módszerrel ráhúzni a könyvjelzőket, Firefoxnál a böngésző eszköztárban ezt igen egyszerűen meg lehet tenni. Nekem ez fontos mert mint azt a mellékelt kép is mutatja több tucatnyi oldalt valamint mappát el szoktam helyezni a böngésző eszköztáron

http://images.netbag.hu/20100126/15554070713.png

5. A tab(ok) mellett található + gombra kattintva a gyorshívó jelenik meg amire nekem nincs szükségem, viszont új tabot csak billentyűkombinációval vagy jobb klikk "új fül"-et választva nyithatok...

6. Az előre hátra gombok mellett nincs lehetőség a legutóbb látogatott oldalak megtekintésére. Lásd lenti képet.

Az Opera reklámblokkolója nem olyan hatékony mint a Firefoxé, sokszor ottmaradnak a hirdetések, skinek terén is sokkal testreszabhatóbb a FF, pláne a personas beépítésével.

Találtam én is egy oldalt amit nem jól jelenít meg, Privi.hu-nál az üzenőfalból kicsúsznak a betűk.