• Baldric
    Engem, és feltételezem más operást sem zavar ha olyasmiket írsz, mint például "ha van néhány dolog ami nem tetszik benne, nem áll kézre, akkor az a beállítás elrendezés", de fel kéne hogy tűnjön, hogy ez mennyivel másabb megfogalmazás mint mikor ezzel jellemzed: "Bonyolult és ésszerűtlen beállítások".
    Engem nem izgat hogy te nem szereted az operát, nem is érdekel hogy mennyien használják, és elfogadom, megértem hogy sokaknak nem tetszik, de az már zavar ha valamire, ami neked személy szerint nem tetszik, már egyből azt írod hogy rossz (vagy néhány más fórumozó egyből azt hogy fos), vélhetően ez kb annyira zavar, mintha én azt írnám neked hogy a kedvenc focicsapatod rossz, a kedvenc filmed egy fos, stb...

"Valószínűleg hazudunk, és csak azért nem használjuk az amúgy mindenben tökéletes, jobb Operát, mert a Firefox divatosabb... Áruld már, te tényleg ilyen lökött vagy, már ne is haragudj?"
    Először is, senki nem mondta hogy mindenben tökéletes, és komolyan gondolod hogy a fox hype nélkül eddig jutott volna?
    Sok it szakember évekkel ezelőtt választhatott, ie-t használ, egy ie-hez hasonló alternatívát, esetleg a kis norvég cég által fejlesztett fura operát (amiért akkor fizetni kellett), vagy használja az új, divatos, nyílt firefoxot. Azt hiszem a választás sokuknak egyértelmű volt, és szerinted kiknek van a legnagyobb hatása az it sajtóra, ha nem az it-s szakembereknek?
    És ok, valószínűleg hype nélkül is népszerűbb lenne a fox, mert nem egy kis norvég cég gyártja, talán kicsit egyszerűbb is, fel sem tűnik egy ie használónak ha foxot teszel fel neki ie ikonnal, és a plusz funkciókat is könnyebb megismerni, ha kiegészítőnek hívják és egy kis ablakból lehet keresni ezeket (és nem a help-ben).
    De ha azt gondolod hogy a firefox csak azért vezető alternatíva, mert jobb, mindig is jobb volt, akkor menj vissza 6 évet az időben, és hasonlítsd össze a böngészőket, ha ezen a képzeletbeli összehasonlításon a firefox nyerne, akkor nagyon csodálkoznék.

"Torrenteket emlékem szerint csak úgy lehetett máshoz társítani, ha Mentéssel lementettem és megnyitottam, Megnyitással mindenképpen a saját letöltőjével nyitotta meg"
    Ez természetesen nem igaz, és ezen a példán jól is látszik a két böngésző közötti egyik jelentős különbség.
    Tegyük fel a fox integrál magába egy torrentklienst, ez téged zavar, mit csinálnál? Megnyitnád a kiegésző ablakot, beírnád hogy torrent, találnál egy kiegészítőt ami ezt kikapcsolja, és kész is.
    Mit csinálsz ha az operában találkozol ezzel? Elfogadod hogy ez egy súlyos hiba, ami téged zavar, és áttérsz a foxra. És mit csinálunk mi, operások? Megnyitjuk a beállításokat és kikapcsoljuk, ha nem találjuk, beírjuk a google-be, és egyből írja hol ez a beállítás, sőt, még egy linket is ad, amire egyből bejön a kikapcsolási lehetőség. De ha nem kapcsoljuk ki, akkor is csak megkérdezi hogy mit akarsz vele, letöltöd operában, vagy az alapértelmezett kliensel (pl utorrent).

"Firefox nálam 3-4 mp alatt elindul, full stabil, gyors, pluginok jól be vannak állítva és egy mappa kimentésével meg is marad minden, csak az alap böngészőt kell feltelepíteni."
    Opera nálam 3-4 mp alatt elindul, full stabil, gyors, minden jól be van állítva, egy mappa kimentésével meg is marad minden, csak az alap böngészőt kell feltelepíteni. :D
    És emelett ... (itt elkezdtem írni hogy mit tudok csinálni amit esetleg te foxal nem, de feladtam, így is hosszú már ez a hozzászólás)